Ekrem İmamoğlu’nun hapis talebiyle yargılandığı dava ertelendi

Ekrem İmamoğlu’nun hapis talebiyle yargılandığı dava ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak ve 7 yıla kadar hapis talebiyle yargılandığı dava ertelendi. Davada, İmamoğlu dahil 7 kişiye, ‘kamuyu 250 bin lira zarara uğratmak’ suçlaması yöneltiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte yedi kişinin yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, duruşmayı bir kez daha erteledi.

İmamoğlu’nun, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde, 29 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşen bir ihaleyle ilgili İçişleri Bakanlığı inceleme başlatmıştı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’nin hazırladığı rapor, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Ekrem İmamoğlu için hapis cezası ve siyasi yasak isteniyor

İddianamede kamunun 250 bin lira zarara uğratıldığı iddia edildi. Hazırlanan iddianamede ise İmamoğlu dahil yedi kişi hakkında ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak istendi.

İmamoğlu ile birlikte aynı dosya kapsamında Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel Dişisağlam da yargılanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir