Yeni Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kayyım olarak atanan Gürsel Tekin'in kendisine yönelik iddialarına sert bir karşılık verdi. Bulut, Tekin'in geçmişine dair önemli iddialarda bulunarak, "Çaycılıktan emlak zengini olan, Bodrum’da kiraladığı evin parasını bile ödemeyen biri için iddialı sözler bunlar!" ifadelerini kullandı.

Bulut, kendi hakkındaki yargı süreci iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunurken, Gürsel Tekin'i partinin tarihindeki 'kriminal' isimlerden biri olmakla ve adaylık süreçlerindeki tutumuyla eleştirdi. Ayrıca, Tekin'in genel başkanına karşı ne düşündüğünü ve ilçe belediyesine aday olmak için gösterdiği çabaları da gündeme getirdi. Tekin'in 'saraya dümen kırdığı' iddiası da paylaşımında yer aldı.

Gürsel Tekin ise Burhanettin Bulut'a verdiği yanıtta, "Hesap vermeyenden 'yeni' olmaz" diyerek Bulut'u 1 milyon dolar para almakla suçladı. Tekin, Seyhan hak edişleri ve Celal Tekin üzerinden bir para transferi iddiasını ortaya attı ve Bulut'tan açıkça cevap vermesini istedi. Daha önce de Bulut'u medya satın almakla suçlayan Tekin, "Her yeriniz açık, saklanacak yer yok. Çık, açık konuş" çağrısında bulundu.