Ekrem İmamoğlu: “Tunç Soyer’le birlikte çalışacağız”

Ekrem İmamoğlu: “Tunç Soyer’le birlikte çalışacağız”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa’da yaşam merkezi açtı. İmamoğlu’na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de eşlik etti.

Soyer, İmamoğlu için oy istedi “Ona sahip çıkma sırası bizde” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa yaşam merkezi açılışına katıldı. Açılışta İmamoğlu’na Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziosmanpaşa adayı Hakan Bahçetepe ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer eşlik etti.

“İstanbul bir kez daha nefes alacak”

Açılışta konuşan Soyer, İmamoğlu’na destek istedi, “Ekrem Başkan beş yıldır İstanbul’a tutkuyla, sevgiyle, aşkla baktı. Şimdi sıra bizde, ona sahip çıkma sırası bizde. Çünkü İstanbul ve Türkiye’nin kaderi ortak. İstanbul bir kez daha nefes alacak, Türkiye’de hep beraber nefes alacağız. Şimdiden zaferimiz kutlu olsun” dedi.

İmamoğlu da konuşmasında Soyer’in İstanbul’da kendisiyle beraber çalışacağını söyledi, “Biz, beş yıl boyunca Tunç Bey gibi, 11 büyükşehir belediye başkanı arkadaşımızla kader birliği yaptık. Omuz omuza olduk. Güzel işler yaptık. Eksiklerimiz olabilir. Ama biz, birikimlerimizle yan yana olmaya, omuz omuza olmaya devam edeceğiz. Bizim birliğimizi, bizim dostluğumuzu, bizim kardeşliğimizi kimse bozamaz. Yolumuz bir bütündür” diye konuştu.

İmamoğlu, Beşiktaş’ı ziyaret etti

Başkan Ekrem İmamoğlu ayrıca bugün Beşiktaş Başkanı Hasan Arat’ı da ziyaret etti. Bu ziyarette İmamoğlu’na yine Soyer eşlik etti. Ziyaretin ardından konuşan İmamoğlu, “Seçim sürecine dair hem geçtiğimiz beş yıl hem de bundan sonraki beş yıla dönük, kulüplerimizle olabilecek iş birliklerimizin karşılıklı nasıl adımlar atabileceğinin bizdeki duygularını, diğer kulüplerimizle paylaştığım gibi, Beşiktaş kulübümüzle de paylaşmak üzere, çalışma arkadaşlarımla buradayız”dedi.

Beşiktaş Başkanı Arat da konuşmasında tüm adaylara başarılar diledi, “Centilmence, güzel bir yarış temenni ediyoruz. Beşiktaş camiası olarak, tüm adaylara güzel çalışmalar diliyoruz. Size ve ekibinize başarılar diliyoruz. Dünyanın en güzel stadyumunda sizi ağırlamaktan, Beşiktaş camiası adına ve yönetim kurulu arkadaşlarım ve Divan Başkanım adına çok büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim” diye konuştu.

Soyer, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemişti. Başkan, yeniden aday gösterilmeyince 15 Şubat’taki CHP’nin İzmir aday tanıtım toplantısına katılmamıştı.

Mansur Yavaş: “Biz her seçim provokasyon yapılmasına alıştık”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir