Can Atalay için Anayasa Mahkemesi’nden yeni karar

Can Atalay için Anayasa Mahkemesi’nden yeni karar

Anayasa Mahkemesi (AYM), Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu 30 Ocak’ta vekilliği düşürülen Can Atalay için yeni bir karar verdi. 

Anayasa Mahkemesi (AYM), Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay milletvekili seçilen Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi işleminin “yok hükmünde olduğunun tespiti” için CHP ile Atalay’ın avukatlarının yaptığı başvuruda “karar verilmesine yer olmadığına” hükmetti.

Karar verilmesine yer olmadığına hükmedildi

AYM, “TBMM Genel Kurulu’nda Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin yazısının okunarak Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunun tespiti ve ortaya çıkan eylemli İç tüzük değişikliğinin iptali” istemiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Atalay’ın avukatlarının yaptığı yeni başvuruyu karara bağladı.

Genel Kurul, iki başvuruda da “karar verilmesine yer olmadığına” hükmetti. Yüksek mahkemenin kararını oy çokluğuyla aldığı bildirildi. Kararın gerekçesi daha sonra yazılacak. TİP’ten Hatay milletvekili seçilen Can Atalay’ın milletvekilliği, TBMM Genel Kurulunda 30 Ocak’ta düşürülmüştü.

Yeni Arayış Haber
Latest posts by Yeni Arayış Haber (see all)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir