Van’da DEM Parti, EMEP, TİP ve CHP’den ortak yürüyüş

Van’da DEM Parti, EMEP, TİP ve CHP’den ortak yürüyüş

Van’da Abdullah Zeydan’a mazbata verilmemesinin ardından, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partili (DEM Parti), Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ortak yürüyüş düzenledi.

Van İl Seçim Kurulu, DEM Partili Abdullah Zeydan’ın seçilme yeterliliği olmadığına, mazbatanın en yüksek ikinci oyu alan adaya verilmesine karar verdi. Yaşananlardan sonra DEM Parti, EMEP, TİP ve CHP Van’da ortak yürüyüş yaptı.

YSK ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Abdulahat Arvas’a seslenen Tuncer Bakırhan, “YSK’ya seslenmek istiyorum, bu siyasi komploya alet olmayın. Bir çağrımızda AK Partili adaya. Kürtsen, bu toprakların insanı isen bu oyuna gelme. Mazbatayı kabul etme” dedi.

DEM Parti, Abdullah Zeydan’ın seçildiği Van’da mazbatanın AK Parti adayına verilme kararı sonrası MYK toplantısını Van’da gerçekleştirdi. DEM Parti, CHP, TİP ve EMEP heyetleri yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Tülay Hatimoğulları, Leyla Zana ve Başak Demirtaş birer konuşma yaptı.

Bakırhan’dan YSK ve AK Partili Arvas’a çağrı

DEM Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Van halkının iradesine kimse müdahale edemez. Ankara’da yapılan hesaplar Van Kalesi’ne çarparak paramparca olur. Buradan bir kez daha belirtiyorum, haksız kararı sineye çekmeyeceğiz, itiraz edeceğiz. Buradan AK Parti- MHP iktidarına da sesleniyorum, halkın iradesine müdahale etmekten vazgeçin. Bu size kaybettirdi.
YSK’ya seslenmek istiyorum, bu siyasi komploya alet olmayın! Sizler ‘Abdullah Zeydan’a aday olabilirsin’ dediniz. Kararınızın arkasında durun. Bir çağrımızda AKP’li adaya. Kürtsen, insansan, inançlıysan, bu toprakların insanı isen, bu oyuna gelme! Mazbatayı kabul etme! Yarın Van halkının arasında, Van sokaklarında gezerken, başını öne eğmek zorunda kalırsın. Kürt halkı onurludur, iyilik, doğru yapanı da, kumpas oyunlarına da alet olmayanı da unutmaz” diye konuştu.

Hatimoğulları: YSK’nın en önemli görevi seçme ve seçilme hakkını korumaktır

Bakırhan’ın ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlları da konuştu. Hatimoğlulları, “İtirazımızın kabul edilene kadar DEM Parti, halkımızla birlikte mücadele etmeye devam edecek. Böylesi bir hukuk garabeti Türkiye tarihinde ilk kez görülüyor. Buradan YSK’ya sesleniyoruz. YSK’nın en önemli görevi yurttaşların seçme ve seçilme hakkını korumaktır” diye konuştu.

Selahattin Demirtaş, dayanışma çağrısı yaptı

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir