Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) ilk kapalı grup toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, partinin kuruluş amacına ve geldiği noktaya dair değerlendirmelerde bulundu. Özel, "Yenilik milletimizin talebi, YENİ Parti milletimizin ihtiyacıydı." diyerek, partinin halkın beklentilerine yanıt vermek üzere yola çıktığını vurguladı. Milletvekillerinin katılımıyla saat 11.45'te TBMM'deki grup salonunda başlayan toplantıda, Özgür Özel başkanlık etti.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, Yeni Parti'nin kuruluşunun ardından ilk kez TBMM'de bir grup toplantısı gerçekleştirdiklerini hatırlattı. "Heyecanlıyız tabii." diyen Özel, siyasi tarihte kuruluşunda ana muhalefet partisi olabilen başka bir parti olmadığını belirterek, bu durumun getirdiği hem heyecanı hem de büyük sorumluluğu hissettiklerini dile getirdi. Yeni Parti'nin 90 milletvekilinin katıldığı toplantıda, TBMM Başkanvekili, Meclis Başkanlık Divanı idare amiri, katip üye ve Grup Yönetim Kurulu üyeleri gibi önemli görevlendirmelerin yapılacağı bildirildi.
Bu kapsamda, Grup Yönetim Kurulu'na Turan Taşkın Özer, Burhanettin Bulut, Özgür Karabat, Seyit Torun ve Veli Ağbaba seçildi. Yeni Parti'nin Katip Üyesi Aliye Coşar olurken, İdare Amiri ise Harun Özgür Yıldızlı olarak belirlendi. Özgür Özel, kapalı grup toplantısında yaptığı konuşmada ise, "Yeni Parti kuruldu, yeni sayfa açıldı." ifadesini kullanarak, geçmiş tartışmalardan uzak durulması ve partinin beklentilerine uygun davranılması gerektiğini vurguladı. Özellikle diğer partilerin gündemindeki kısır tartışmalardan ve esprilerden kaçınılması yönünde bir çağrıda bulundu.

