Özgür Özel ve Ümit Özdağ bozkurt işaretiyle ilgili açıklama yaptı

Özgür Özel ve Ümit Özdağ bozkurt işaretiyle ilgili açıklama yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, UEFA’nın milli futbolcu Merih Demiral hakkındaki disiplin soruşturmasına ilişkin konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, görüşmelerinin ardından açıklama yaptı. Özdağ, “Toplantının amacı ‘Türkiye daha güvenli olsun’du” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel’i ziyaret etti.

Özdağ’a ziyareti için teşekkür eden Özel, “Siyasetin mutlaka bir rekabet boyutu vardır. Buna herkesin hakkı vardır. Ama nezaket boyutunu terk etmemek gerekir. Sayın genel başkana nazik ziyareti için teşekkür ederim” dedi.

Özdağ ise şunları söyledi:

“Ülkemizin en önemli gündemi hiç şüphesiz 13 milyon sığınmacıdır. Her gün sınırlarımızdan geçerek Türkiye’ye girip değişik illere dağılıyorlar. Bunların durdurulması, sayının azaltılması konusunda bazı önerilerimiz vardı. Bu önerileri sayın genel başkana, mecliste üzerinde düşünülmesi için ilettik. İlgiyle dinlediler, not aldılar.

İki önerimiz vardı. Bunlardan biri Ottowa Anlaşması’ndan geri çekilinmesiyle ilgili bir öneri. Diğeri ise sınırdaki askeri birliklerimizin yeni bir düzenlemeyle silah kullanma yetkisinin genişletilmesi. Bunları değerlendirecekler. Toplantının amacı ‘Türkiye daha güvenli olsun’du.”

“Alman devleti Hitler işareti yapanlarla uğraşsın”

Almanya ve Türkiye arasındaki ‘bozkurt işareti’ gerginliğine ilişkin soruyu yanıtlayan Özdağ, eliyle söz konusu işareti yaparak “Bu Türk milletinin 2 bin yıldan beri işareti. Herhangi bir siyasi partiyle ilgisi yok. Afganistan’ın Kuzey’inde yaşayan Türkler de yapıyor, Sibirya’da yaşayanlar da. Bence Alman devletinin bozkurt yapanlarla değil de Hitler işareti yapanlarla uğraşması daha isabetli olur” dedi.

Aynı soruyu yanıtlayan Özel ise “Şu an Türkiye’nin ve Türk Milli Takımı’nın tartışmalara, polemiklere değil Cumartesi akşamki maça konsantre olmasına ihtiyaç var. UEFA’nın harekete geçmesini doğru bulmuyoruz. Genç bir futbolcunun gol sevincini yaşarken kullandığı bir hareketi tartışılmasını doğru bulmuyoruz. Bu konuda herkesin duyarlı davranması gerekiyor. Özgürlükçü olmak lazım, biz hep böyleydik” ifadelerini kullandı. Özel, “Bundan birkaç yıl önce, genç bir futbolcumuz zafer işareti yaptığında şu an bu işareti savunanlar o işarete tepki göstermişti” diye ekledi.

Milli başarılar üzerindeki popülizm gölgesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir