Özgür Özel duyurdu: CHP, büyük emekli mitingi düzenleyecek

Özgür Özel duyurdu: CHP, büyük emekli mitingi düzenleyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin büyük emekli mitingi düzenleyeceğini söyledi.

Özgür Özel 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Now TV’de canlı yayında merak edilen soruları yanıtladı.

Özel, miting tarihinin önümüzdeki günlerde netleşeceğini kaydetti.

‘ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPMAYACAĞIZ’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalardan öne çıkanlar şu şekilde:

“Biz bunun bir yerel seçim olduğunu unutmuyoruz. Millet sizi birinci parti olmanızı istiyoruz dedi. Sen kibrini göstermeyi sürdürürsen, millet erken seçim de ister. İnsanların cebinde parası yok. İnsanların ‘bunlarla olmuyor’ demesi erken seçim çağrısından çok daha etkilidir. Ben bir erken seçim çağrısı yapmayacağım. Ama milletimize kulak vermeye devam edeceğiz.

Çok yakında bir büyük emekli mitingi yapacağız. Yeri ne olur, ne zaman olur, onu değerlendireceğiz. Ama bizim mitinglerimiz barışçıl mitingler olacak. Emeklilerin sesini duymamaya devam ederlerse biz, emeklilerin sesini duyurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

“ASGARİ ÜCRETE YILDA DÖRT KEZ ZAM YAPILMALI”

IMF ile el sıkışıyorlar. Poz veriyorlar. Ama itiraf etmiyorlar. IMF neler isteyecekse ona benzer kemer sıkma politikalarını iktidar uyguluyor. Elbette güçlükler olur. Ama bir avuç zengine KKM verilecek ama emekliye zam yapılmayacak. Böyle olmaz. Fiyatlar sürekli artıyor. Asgari ücrete yılda dört kez zam yapılmalı. Bunlar iki kez yapacağız diyordu, artık onu da yapmıyorlar.  Sendikacılar da sendikacılığını yapacak. Bundan sonra CHP, mecliste olması gerektiği zaman mecliste sokakta olması gerektiği zaman sokakta olacak. Hakkını aramak isteyen herkese destek vereceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir