Malatya’da 4.8 büyüklüğünde deprem

Malatya’da 4.8 büyüklüğünde deprem

Malatya’nın batısında; Akçadağ, Darende ve Elbistan arasındaki bir bölgede deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.18’de merkez üssü Malatya’nın Akçadağ ilçesi olan 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin, 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

AFAD’dan yapılan paylaşım şu şekilde:

https://twitter.com/DepremDairesi/status/1730383081020735578

 

Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olarak bildirdi. Ancak yarım saat sonra revize ederek Malatya’nın Akçadağ ilçesini bildirdi.

Deprem Kayseri, Gaziantep, Şanlıurfa ve Elazığ’da da hissedildi. Bazı vatandaşlar telaşlanarak sokağa çıktılar. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

 

UZMANLAR NE DEDİLER?

Malatya’da 20 Kasım’da da kısa aralıklarla iki deprem olmuş, Pötürge merkezli depremlerde ilki 5.3, ikincisi 4.5 olmak üzere peş peşe iki sarsıntı yaşanmıştı. O depremin Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde ve artçı olduğunu söyleyen Naci Görür, bu deprem için “DAF veya Malatya Fayı üzerinde değil” dedi:

Darende Şuğul (Malatya’da) 4,8 deprem oldu. Bu deprem DAF veya Malatya Fayı üzerinde değil. Yüzey kırığı belli değil. Muhtemelen Darende-Şuğul arasında KB-GD yönünde Malatya Fayına doğru uzanan bir fay üzerinde. 6 Şubat depremleri sonucu yüklenip harekete geçmiş olan bir fay olmalı. Geçmiş olsun.”

Araştırmacı Baturhan Öğüt’e göre de deprem DAF üzerinde olmadı.

Jeolojik kesitlere baktığımız zaman bölgedeki kısa bir fay parçası üzerinde oldu. Depremin Malatya-Ovacık fay zonu ile ilişiği yoktur. Endişelenmeyiniz”

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli ise, “Akçadağ 4,8 deprem Malatya Fayı Akçadağ segmentinde olmadı.Bu deprem 29 Ekim’de paylaştığım lokasyonun 5 km güneyinde olmuştur. Akcadağ fayı ile alakası yoktur. Geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir