Avrupa’da hezimet: Beşiktaş 5, Fenerbahçe 6 yedi!

Avrupa’da hezimet: Beşiktaş 5, Fenerbahçe 6 yedi!

Türk futbolunda kara gece! Konferans Ligi’ndeki temsilcilerimiz, oynadıkları maçlarda hezimete uğradılar. Beşiktaş, sahasında Club Brugge’a 5-0 teslim olurken, Fenerbahçe ise deplasmanda Nordsjaelland’a 6-1 mağlup oldu. 

UEFA Konferans Ligi’nde 5. Hafta maçları oynandı. Temsilcimiz Beşiktaş, D Grubu’nda Belçika ekibi Club Brugge’la karşılaştı. Maç boyu etkisiz bir oyun sergileyen Beşiktaş rakip kaleye yalnızca bir isabetli şut gönderebildi. Brugge’a 5-0 yenilen Beşiktaş, Avrupa kupaları tarihinde iç sahada daha farklı bir mağlubiyet yaşamadı. Rıza Çalımbay yönetiminde çıktığı iki resmi maçı da kazanan Beşiktaş, bu ağır mağlubiyetle 1 puanda kaldı.

H Grubu’ndaki Fenerbahçe ise Nordsjaelland deplasmanına konuk oldu.

Maça etkili başlayan Danimarka temsilcisi, 21. dakikada Lucas Hey, 25. dakikada ise Daniel Svensson’un golleriyle skoru 2-0’a getirdi. Fenerbahçe, 43. dakikada Michy Batshuayi’nin golüyle soyunma odasına umutlu gitti.

Fenerbahçe, ikinci yarı ise hezimeti yaşadı. Nordsjaelland, Benjamin Nygren (3) ve Christian Rasmussen’in attığı gollerle skoru 6-1’e getirmeyi başardı.

Böylece Nordsjaelland 10 puanla liderlik koltuğuna otururken, 9 puanda kalan Fenerbahçe averajla üçüncü sıraya geriledi.

Nordsjaelland’a 6-1 mağlup olan Fenerbahçe, Kasım 1992’den (1-7 vs Sigma Olomouc) bu yana bir resmi maçtaki en farklı mağlubiyetini yaşadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir