Selman Öğüt’ün rektörlüğe atanması tartışılıyor!

Selman Öğüt’ün rektörlüğe atanması tartışılıyor!

Pelikancı grubun önde gelen isimlerinden biri olduğu düşünülen ve katıldığı bir televizyon programında söylediği “Kemalizm virüstür” sözüyle hatırlanan Öğüt’ün İstanbul’daki bir üniversiteye rektör olarak atanması tartışma yarattı.

Selman Öğüt’ün İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin rektörlüğüne atanması kamuoyunda rahatsızlığa neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı. Erdoğan imzasıyla, 4 bakanlığa başmüfettişlik, Hazine ve Maliye Bakanlığına vergi başmüfettişi ataması yapıldı. Erdoğan, 4 üniversiteye rektör atadı.

Antalya Belek Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. İsmail Boz, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Selman Öğüt, İstanbul Okan Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Güliz Muğan atandı.

Öğüt, katıldığı bir televizyon programında Atatürk ile ilgili, “Kemalizm virüstür. Mustafa Kemal Atatürk şu anda olsa, bu devirde yaşasa Tayyip Erdoğan’ı desteklerdi” demişti.

Bir dönem “AKP içindeki Pelikancı grubun önde gelen isimlerinden olduğu” iddia edilen Öğüt, TÜRKAD Başkan Yardımcısıyken, Erdoğan’ın damadı ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 2020 yılında görevden alınmasının ardından Medipol Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırılmıştı. Öğüt’ün, 2015 yılında jüri üyelerini ve dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ı “kendisini yetersiz buldukları” iddiasıyla, Berat Albayrak’a mail atarak şikâyet ettiği Wikileaks belgeleri de gündem olmuştu. Öğüt, söz konusu mailde, “AK Parti iktidarından önce paraleli, masonu, ırkçısı doçentliğini jürileri ayarlayıp aldı. Yekta hoca sağolsun otomatiğe çevirdi” yazmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir