İmamoğlu 2. raunda hazır: Ceketini soydu, gömleğini katladı!

İmamoğlu 2. raunda hazır: Ceketini soydu, gömleğini katladı!

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na yeniden aday gösterilmesinin lansmanında konuştu. İmamoğlu kendisi için bestelenmiş özel bir şarkıyla sahneye çıktı. 

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ardından sahneye çıkan İmamoğlu’nun konuşması sık sık sloganlarla kesildi. Coşkulu bir salona hitap eden İmamoğlu şunları söyledi:

İnanın bu başarı hepimizin başarısıdır. Hep birlikte başarmaya devam edeceğiz. Sevgili dostlar, her yerde şunu söyleyin: İstanbul başardı. Çünkü artık İstanbul 16 milyonun, İstanbul senin, İstanbul herkesin.

5 yıl evvel yola çıktığımızda İstanbul durgundu, bezmişti; yeni bir ses, yeni bir heves istiyordu. İşlerine gelince milletin iradesini dillerinden düşürmeyenler ne yaptılar? 16 milyonun kul hakkını yediler.

Hafızlarımızı taze tutmak için gelin kısaca hatırlayalım.

Biz devraldığımızda İBB, otobüsüne aldığı akaryakıtı icralık olmuş bir belediyeydi. Covid salgını ülkemizi kasıp kavururken bile boş durmadık. Bütün İSKİ çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

İsrafa son verdiğimiz için onların bütçesinin yarısıyla onların yaptıklarının iki katını yapmayı başardık. 5 yılda yaptıklarımızı 5 ana başlıkta saymak istiyorum.

Raylı sistemlerde dünya rekoru kırdık. Mart ayında açacağımız 2 yeni metro hattımızla 62 istasyonu tamamlamış olacağız. Son 25 yılın ortalamasından 4 kat fazlasını 5 yılda tamamladık. İstanbul ulaşımında raylı sistemlerin payı yüzde 35’ten yüzde 42’ye çıktı. Karayolu ulaşımında 155 kavşak bitirdik.

Kangrenleşmiş alt yapı sorunlarını çözdük. Kurban bayramlarında ‘boğaz kana büründü’ haberleri yapılamaz oldu. 6 büyük alt yapı tesisini hizmete açtık.

Halk Süt uygulamasıyla 24 milyon litre süt dağıttık. 388 bin dar gelirli aileye nakit desteği verdik. Kimin parasını kime veriyorsun dedi. Ben de cevap verdim, milletin parasını millete veriyoruz. 6 Mayıs’ta çıkarttığımız o ceketi bir daha hiç giymeyeceğiz. Artık günlük 200 milyon ekmek üreten bir şehir yönetimi olduk. Aktif yeşil alana 8 milyon’luk yeşil alan ilave ettik. İstanbul 10 yeni yaşam vadisi kazandırdık, 10 tanesi daha devam ediyor.

İstanbul’da israfı bitirdik. İstanbul’a yatırım ve güven geldi. Bu hepimizin başarısıdır. İstanbul başardı, hep birlikte başardık!

İnanıyorum ki bize yeniden ve çok güçlü bir onay vereceksiniz. Daha fazla ilçe bizim yönetimimize geçtiğinde çok daha hızlı çözüm üretecek ve proje tamamlayacağız. İktidar vatandaşla daha fazla inatlaşamayacak.

Bu şehir gayrımüslimlerin de şehri. Kürtlerin de şehri. Caferilerin de şehri Romanların da şehri. Herkesin şehrin yönetimine katılabileceği kalıcı çözümler üreteceğiz. 2036 Olimpiyatları’nı İstanbul’a biz getireceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir