Özel: Gezi Parkı bugün varsa, Can sayesinde

Özel: Gezi Parkı bugün varsa, Can sayesinde

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na Ekrem İmamoğlu’nun yeniden aday gösterilmesinin lansmanında konuştu.

Özgür Özel şunları söyledi:

Maalesef üretilmiş öyle yapay bir krizle karşı karşıyayız ki. Biri çıkıyor Anayasa’nın şu maddesi benim için yoktur diyor. Sebebi kendi güttüğü kan davası. Bir kişinin talimatıyla beş kişi anayasanın o maddesini yırttı attı. Bir başkası bir gün gelir, Anayasa’nın 101. maddesini yırtıp atar, o durum cumhurbaşkanının yok sayılacağı anlamına gelir.

Gezi hepimizin onurudur ama bir kişinin kan davasıdır. Her kötülükten mağduriyet çıkaran birisi kendisine darbe girişiminde bulunulduğunu iddia ediyor. Bu insanlar Gezi yaşanırken ülkenin başbakanıyla ve yardımcılarıyla görüştüler. Kimsenin burnunun kanamaması için gayret gösterdiler. Ağaçları kesmeyin diyorlardı. Gezi Parkı’nın yerine Topçu Kışlası yapmayın. AKM’yi yıkıp da yeni AVM yapmayın. Gençleri nezarethanede tutmayın. Söz verin bunlar için biz de evimize dönelim. Gezi Parkı bugün yerinde duruyorsa, Can Atalay sayesinde duruyor.

Şimdi dönmüş diyorlar ki, efendim orada bize darbe yapmaya çalıştılar, AYM ne derse desin bırakmayız. Kararı ben veririm ben diyor.

Biz CHP’yiz. Biz bu ülkeye bağımsızlığı, çok partili rejimi, parlamenter rejimi, sosyal belediyeciliği getiren partiyiz. İstanbul’da metrobüsün temeli Nurettin Sözen döneminde atılmıştır. İlk doğalgaz projesine o imza atmıştır. İlk tanzim satış mağazası Kağıthane Belediye Başkanı Celal Altınay tarafından başlatılmıştır. Bu sene yağan her yağmurda İstanbul’la gurur duyuyoruz. Bu kadroyu tebrik ediyoruz.

Hem örgütümüzle, hem İBB çalışanlarıyla karşı karşıya geldiğim en büyük tören. Daha önce Büyükdere Fidanlığı’nda bir açılışa katılmıştım. İlçe başkanımıza gel buraya yerleşime açalım demişlerdi. O direndi, İstanbul’un imdadına Ekrem İmamoğlu yetişti. Şimdi orada kreşinden meslek edindirme yurtlarına kadar Sarıyer’e nefes aldıracak muhteşem bir yeşil alan var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir