Fırtınanın karnesi: Hangi şehirleri yıktı geçti?

Fırtınanın karnesi: Hangi şehirleri yıktı geçti?

Şiddetli fırtına, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Yalova, Sivas, Yozgat ve Giresun’da çatıları uçurdu, ağaçları yıktı. İzmir’de ve Antalya’da sele, Artvin’de heyelana neden oldu. Çorum’da yıldırım düştü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından lodos ve sağanak yağış etkisini göstermeye başladı. Fırtına nedeniyle birçok ilde olumsuzluklar yaşandı. İstanbul’un bazı ilçelerinde çatılar uçtu, sahil şeridince dalgalar metrelerce yükselirken; kuvvetli rüzgâr ve yağış Ankara, İzmir, Yalova, Bursa gibi pek çok ilde de hayatı olumsuz etkiledi.

Olumsuz hava şartları ulaşımı da engelledi. Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri geçici olarak durdurulurken, İDO ve BUDO da bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

 

İSTANBUL

Saat 04.00 sıralarında başlayan sağanak yağış ve fırtına kentin birçok ilçesinde etkili oldu. Kağıthane’de bir binanın çatısı uçtu. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, sokaktaki bazı araçlarda hasar oluştu.

Pendik’te bir binanın çatısı fırtınadan dolayı uçtu. Uçan parçalar park halindeki iki otomobile zarar verdi.

Silivri’de fırtınanın etkisiyle oluşan dalgaların ardından sahildeki iş yerlerini su bastı. Bazı ağaçlar devrildi, hasar gören balıkçı tekneleri kıyıya çekildi.

 

ANKARA

Akşam saatlerinde etkili olan rüzgâr nedeniyle Ayrancı’da park halindeki lüks otomobilin üzerine ağaç devrildi. Devrilen ağaç belediye ekipleri tarafından kesilerek otomobilin üzerinden kaldırıldı. Otomobilde hasar meydana geldi.

Öte yandan Yenimahalle ilçesi Yukarı Yahyalar mahallesinde bir apartmanın çatısı uçtu, yaralanan olmadı.

 

YALOVA

Termal ilçesinde fırtına nedeniyle bir evin çatısı uçtu. Sokakta bulunan bir binaya çarparak parçalanan çatının parçalarının isabet ettiği iki kişi yaralandı.

 

BURSA

Bursa Yolu 460’ıncı Cadde üzerinde bulunan bir ağaç, lodosun etkisiyle kökünden koparak yola devrildi. Yolun kapanması sebebiyle, araçlar ekipler tarafından farklı güzergahlara yönlendirildi.

İnegöl’ün Mahmudiye Mahallesi’nde bir binanın çatısı yerinde koparak uçtu. Çatının yaklaşık 100 metre ileriye uçarak diğer sokak üzerine düştüğü tespit edilirken, kopan parçalar bir binaya çarparak maddi hasar oluşturdu.

 

İZMİR

İzmir’de yoğun yağış ve fırtına sebebiyle Alsancak’ta da yollar göle döndü. İlçenin hareketli bölgelerinden Talatpaşa Bulvarı oluşan sel nedeniyle trafiğe kapatıldı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Kordonboyu’nda mahsur kalan vatandaşlar, ekipler tarafından zodyak botları ile kurtarıldı.

Mavişehir bölgesinde taşkınların ardından vatandaşlar siren sesleriyle uyarıldı. Siren sesleriyle sokaklara çıkan vatandaşlar otoparklara koşarak araçlarını bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı.

 

MERSİN

Gülnar ve Bozyazı ilçelerinin yüksek kesimlerine bilye büyüklüğünde dolu yağdı.

 

ANTALYA

Kent merkezindeki yollarda su birikintileri oluştu, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Zemin katlardaki ev ve iş yerleri suyla dolarken, kent trafiği durma noktasına geldi.

Gece saatlerinde şiddetini artıran yağış nedeniyle ana arterlerdeki alt geçitler su ile doldu. Polis ekipleri bu alt geçitleri trafiğe kapattı. Yağış zaman zaman yerini doluya bırakırken, Kepez ilçesindeki kanallar taştı, araçlar yolda kaldı. Bazı evlerin bahçeleri ise suyla doldu.

Fırtına nedeniyle Konyaaltı Sahili’nde dev dalgalar oluştu. Antalya’nın Manavgat ilçesindeki turizm beldesi Side’de de 2 tekne battı. Kentte fırtına da etkili oldu. Şehrin birçok noktasında devrilen ağaçlardan bazıları otomobillerin üzerine düştü, bazıları da yolları kapattı. Bu nedenle çok sayıda araçta hasar meydana geldi.

 

ARTVİN 

Şavşat ilçesinde meydana gelen heyelan ile yamaçtan kopan taş, toprak ve kaya parçaları kara yoluna aktı. Kapanan yol, iş makineleri ile temizlendi. Şavşat’ta son 3 günde aynı güzergahta 3’üncü heyelan yaşandı.

 

MUĞLA 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kuvvetli fırtına etkili oldu. Bazı tekneler battı, bazıları sürüklenerek karaya oturdu. Gümüşlük sahilinde de deniz taştı, bölgedeki 20’den fazla işletme zarar gördü.

Bölgede 1 motor yat karaya oturdu, 1 motor yat ise battı. Aynı bölgede rıhtıma bağlı yelkenli bir tekne ile bir sürat botu su alarak battı. Kumbahçe sahilinde de tekne karaya vurdu.

Gümüşlük’te incelemelerde bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “En az 20 işletmede zarar görüyorum” dedi.

 

SİVAS

Ahmet Turan Gazi Mahallesi’nde bulunan 14 katlı Saray Kent Sitesi’nin çatısı uçtu. Binanın çatısından kopan parçaların isabet ettiği, park halindeki 2 otomobilde ise hasar oluştu.

Kadı Burhanettin Mahallesi’nde bulunan 4 katlı binanın çatısı da kuvvetli rüzgar nedeniyle aniden uçtu.

 

GİRESUN

Nizamiye Mahallesi Orhan Yılmaz Caddesi’ndeki bir binanın çatısı uçarak motosikletiyle yoldan geçen kişinin üzerine düştü. Yaralanan sürücü, çevredeki vatandaşlarca kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Kent genelinde devrilen ağaçlar ve uçan çatılar, park halindeki araçlarda hasara yol açtı.

Öte yandan merkeze bağlı Kemaliye ve Tirebolu ilçesine bağlı Yılgın köylerinde ormanlık alanlarda örtü, Yağlıdere ilçesine bağlı Üçtepe beldesinde ise fındık bahçesinde çıkan yangın, fırtınanın etkisiyle büyüdü. İtfaiye ekipleri, Kemaliye köyündeki yangını kontrol altına alırken, Tirebolu ve Yağlıdere’deki yangınlara müdahalenin sürdüğü bildirildi.

 

ÇORUM

Bağcılar 1. Cadde üzerinde bulunan bir apartmanın çatısına yıldırım düştü. Yıldırımın düştüğü binanın çatı kısmındaki bacalar parçalara ayrılırken, binada ve çevresindeki apartmanlarda elektrikler kesildi.

 

YOZGAT

Yozgat’ın özellikle yüksek kesimlerinde bazı binaların çatıları uçtu. Rüzgar ve fırtına Atatürk Yolu ve Yukarı Nohutlu kesimlerinde binaların çatılarına zarar verdi. Yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları için uyardı.

 

GÖKÇEADA VE BOZCAADA FERİBOT SEFERLERİNE FIRTINA ENGELİ

Akşam saatlerinde Çanakkale Boğazı kuzeyden, güneye tek yönlü olarak gemi trafiğine kapatılmıştı. Çanakkale Liman Başkanlığı’nın olumsuz hava şartlarından dolayı aldığı kararla, Lapseki-Gelibolu hattındaki seferler geçici olarak durduruldu.

 

İDO VE BUDO SEFERLERİ İPTAL OLDU

Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) internet sitesinde yer alan duyuruda, bugün 08.00 ile 19.30 saatleri arasında yapılması planlanan İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Armutlu (İhlas), Armutlu (İhlas)-Bursa (Mudanya) karşılıklı 16 deniz otobüsü seferinin iptal edildiği bildirildi.

İDO’dan yapılan duyuruya göre yapılamayacak seferler şöyle; 11:15 Kabataş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 12:00 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy

 

ŞEHİR İÇİ VAPUR SEFERLERİ DE İPTAL EDİLDİ

Şehir Hatları AŞ’den yapılan açıklamada, elverişsiz hava koşulları sebebiyle çok sayıda vapur seferinin ikinci bir duyuruya kadar gerçekleştirilemeyeceği bildirildi:

“Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Beşiktaş-Adalar, Kabataş-Adalar, Maltepe-Adalar, Kadıköy-Kabataş, Kadıköy-Üsküdar-Ortaköy, Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüp, Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Hasköy-Sütlüce-Eyüp, Rumeli Kavağı-Eminönü hattı seferlerinin Ortaköy ve Beşiktaş İskelesi uğramaları, Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu (Ring), Eminönü-Beşiktaş-Ortaköy hattı seferlerinin Ortaköy İskelesi uğraması, Bostancı-Adalar (Ring), Kadıköy-Beşiktaş, Üsküdar-Karaköy-Eminönü, Üsküdar-Aşiyan, Kadıköy-Karaköy-Eminönü vapur seferleri.”

Açıklamada, 07.00 Bostancı-Adalar-Kabataş, 07.05 Büyükada-Bostancı, 07.45 Bostancı-Adalar ve 07.30 Kabataş-Kadıköy-Adalar-Bostancı vapur seferinin de gerçekleştirilemediği ifade edildi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir