İzmir’de deniz taştı, yollarla birleşti, sirenler çaldı!

İzmir’de deniz taştı, yollarla birleşti, sirenler çaldı!

İzmir’de gün boyu yağan yağmur gece şiddetini artırdı. Şehrin dört bir yanında etkili olan kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle deniz taştı, yollar göle döndü, deniz suları yolları kapladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kuvvetli yağış ve fırtına uyarısının ardından akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran fırtına sebebiyle Mavişehir ve Yalı mahallelerinde deniz taştı. Deniz suları kaldırımlarla birleşti, sitelerin bahçeleri su altında kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, bölgede çalışma başlatırken, vatandaşlara da araçlarını bulunduğu yerden kaldırmaları için anons yapılırken, uzun süre sirenler çaldı.

Şiddetli rüzgarın ardından Karşıyaka Cemal Gürsel Sahil Yolu da tamamen sular altında kaldı. Birçok yeri su basarken, deniz suyunun arka sokaklara kadar ulaştığı görüldü.

İzmir’de yoğun yağış ve fırtına sebebiyle Alsancak’ta da yollar göle döndü. İlçenin hareketli bölgelerinden Talatpaşa Bulvarı oluşan sel nedeniyle trafiğe kapatıldı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Kordonboyu’nda mahsur kalan vatandaşlar, ekipler tarafından zodyak botları ile kurtarıldı. (DHA – AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir