Fatma Şahin, Antep’e denizi getirdi!

Fatma Şahin, Antep’e denizi getirdi!

Sağanak yağış Gaziantep’i vurdu! Sele dönüşen şiddetli yağmurda caddeler ve sokaklar göle döndü. Ümit Özdağ manzara için Venedik benzetmesi yaptı.

Gaziantep’te önceki gün başlayan ve gece şiddetini artıran yağmurla birlikte kent, sele teslim oldu. Cadde ve sokaklar göle dönerken pek çok araç suda mahsur kaldı. Bazı noktalarda ise yollar suların taşıdığı çamurlarla balçığa dönerken, bir sitenin istinat duvarı yağışa dayanamayarak çöktü.

Kent genelinde saat 20.00 itibariyle sağanak yağış etkili olmaya başladı. Yağış nedeniyle özellikle Seyrantepe Mahallesi’nde bulunan D-850 karayolu ve Çimento Kavşağını tamamen su bastı. Bir sitenin istinat duvarı ise yoğun yağışa dayanamayarak çöktü.

Araçların mahsur kaldığı bölgelere çok sayıda itfaiye, UMKE, AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Vatandaşları kurtarma çalışmaları devam ederken kente yağışın gece saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Gaziantep’te yaşanan sel felaketine, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve eski CHP milletvekili Gürsel Tekin, sosyal medyadan video ve fotoğraf paylaşarak tepki gösterdi.

Paylaşımına AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i etiketleyen Özdağ, “Gaziantep’te Venedik projesini yaşama geçirdi. Tebrikler Fatma Hanım” diye yazdı.

CHP’li Gürsel Tekin de otomobil ve insanların su altında kaldığı fotoğrafı paylaşarak, şu “Bu fotoğraf, İzmir’de olsa ‘İşte Cehape belediyeciliği’ diyecek AKP’liler neden susuyor? Çünkü bu fotoğraf Gaziantep’te çekildi. AKP zihniyeti de belediyeciliği de budur” ifadesini kullandı.

 

Fatma Şahin, X’te (eski adıyla Twitter) TT (popüler konu) oldu. Tutan tweetlerden bazıları şöyle…

 

Cemil Çiçek @avcemilcicek

Gaziantep halkına açık olimpik havuz armağan eden Fatma Şahin’i yürekten kutluyorum 👏

 

Oğuzhan Atsız @oguzzatsiz

Fatma Şahin bütün Gazianteplilere ücretsiz yüzme dersi veriyor.

 

Tuba C. @sakarmekee

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yerel seçimlere hazırlık çakışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

Yüksel Odabaşı @yukselodabasi

Gaziantep..! Fatma Şahin Başkanımıza Cenabı Hak rahmet yağdırıyor hamd olsun !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir