Fatih Erbakan’dan karar: ‘AK Parti’yle ittifakı reddediyoruz’

Fatih Erbakan’dan karar: ‘AK Parti’yle ittifakı reddediyoruz’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart Yerel Seçimleri’ne ittifaksız gireceklerini açıkladı.

Genel seçimlerde Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı alan Yeniden Refah Partisi, yerel seçimler için ittifak görüşmelerini 1 Şubat’ta tamamladı. Yeniden Refah Partisi’nin 2 Şubat’ta açıklayacağı yerel seçimlere ilişkin kararı, 3 Şubat Cumartesi gününe ertelendi. Yeniden Refah Partisi İstanbul’da yapacağı yerel seçim açıklamasını Ankara’da parti genel merkezinde yaptı.

Erbakan, “Bugün Türkiye’nin en hızlı büyüyen, en dinamik, en canlı partisi. Bunu nereden biliyoruz? Birbirinden kıymetli favori belediye başkan adaylarımızla seçimlere giriyoruz. Şanlıurfa’da, Elazığ’da, Samsun’da, Kocaeli’nde iddialıyız” dedi.

Cumhur İttifakı’nı eleştiren Erbakan ittifak yapmayacaklarını şöyle açıkladı:

“Cumhur İttifakı’nın içinde yer alıp almayacağımız merak ediliyor. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Yeniden Refah Partisi olarak kendi amblemimizle Cumhur İttifakı’nın içinde yer aldık. Milletimizin bizden beklentisi de bu yöndeydi. Adaylığımızı açıklamamıza rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayrına çekildik. Mutabakat metnimizi ortaya koyduk, ilkelerimizden taviz vermeyeceğimizi ortaya koyduk. Ancak maalesef 14 Mayıs seçimlerinde ortaya koyduğumuz mutabakat metninin tersi ortaya konulmuştur. Milyonlarca emeklinin içinde bulunduğu durum, mutabakat metnine uyulmadığını görüldü. Bu seçimin 14 Mayıs seçiminden çok farklı olduğunu gördük. Milletimiz ittifak yapmamızı istemiyorlar. Halbuki 14 Mayıs’ta milletimiz Yeniden Refah Partisi’nin fedakarlık yaparak Cumhur İttifakı’nın içinde yer aldı. Teşkilatlarımız bu seçimlerde ittifak içinde yer almamızı istemiyor.”

AK PARTİ’YLE GÖRÜŞME

AK Parti’li yetkililerin talebi üzerine AKP ile Yeniden Refah Partisi 1 Ocak akşamı görüştü. Görüşmeye AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ile Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, YRP’den ise Genel Başkan Yardımcıları Doğan Bekin ile Nureddin Gül katıldı. Basına kapalı olan görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Görüşmenin ardından Doğan Bekin gazetecilerin “Karşı taraftan bir isteğiniz oldu mu? Onların sizden bir isteği oldu mu?” sorusuna, “Yok. Zaten bu konularla ilgili dört turlu görüşmeler yapıldı. Son olarak gözden geçirildi bazı şeyler. Üzerinde son rötuşlar yapıldı bazı şeylerin. Genel başkanlar düzeyinde artık nasıl bir karar verilecekse biz de ona uyacağız” yanıtını vermişti.

ERTELENEN AÇIKLAMA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, 30 Ocak’ta yaptığı açıklamada İstanbul’daki basın toplantısını şöyle duyurmuştu:

“İttifak görüşmeleri yapıldı. Heyetler arasındaki görüşmeler tamamlandı. Bundan sonrası için ittifak görüşmeleri ya da heyetler arasında yeni bir buluşma, yeni bir görüşme yapmaya doğrusu gerek kalmadı. Nihai kararını önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacaktır. 31 Mart yerel seçimlerine yönelik ittifak arayışlarına ilişkin Yeniden Refah Partisi’nin görüş ve yaklaşımı Genel Başkanımız sayın Fatih Erbakan tarafından cuma günü saat 14.30’da İstanbul’da düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacaktır.”

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir