Destici: Asgari ücret en az 17 bin lira olmalı

Destici: Asgari ücret en az 17 bin lira olmalı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücrete ‘tek zam’ söylentisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici, “Asgari ücretli bir yıl bu rakama mahkum edilirse haksızlık olmaz mı? Enflasyon tek haneye inene kadar asgari ücret yılda iki kez tespit edilmelidir” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücrete yılbaşı zammı hakkında açıklamalarda bulundu. Yüksek enflasyonun devam ettiğini belirten Destici, şunları kaydetti:

“Yıl sonu enflasyon beklentisi 65-70 arası. Önümüzdeki 2024 yılıyla ilgili enflasyon beklentisi de yüzde 50 civarında. Peki enflasyonun yüzde 50 ve üzeri olacağı bir ülkede asgari ücret, yılda bir kere sadece ocak ayında tespit edilir, bir yıl boyunca asgari ücretli bu rakama, bu ücrete mahkum bırakılırsa haksızlık olmaz mı? Onun aldığı para enflasyon karşısında erimez mi? Eksilmez mi?”

Destici, “Zaten en düşük çalışma maaşından bahsediyoruz. Onun için enflasyon tek haneli rakamlara inene kadar, yılda en az iki kez tespit edilmeye devam etmelidir. Bundan hiç kimse taviz vermemelidir” ifadelerini kullandı.

 

CUMHUR İTTİFAKININ DİĞER ORTAKLARI NE DİYOR?

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan da geçtiğimiz günlerde rakam tartışmasına girmiş, asgari ücretin en az 23 bin lira olması gerektiğini belirterek, en düşük emekli aylığının da asgari ücret düzeyine yükseltilmesi gerektiğini söylemişti.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Önder Aksakal ise 2024 yılında ikinci kez değerlendirilmeyeceği de öngörülen asgari ücret 20 bin liranın altında olmamalıdır demişti.

HÜDA-PAR ve MHP ise henüz bir rakam dile getirmediler.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir