DEM Parti’den sokak hayvanlarının “uyutulması” yasa teklifine tepki

DEM Parti’den sokak hayvanlarının “uyutulması” yasa teklifine tepki

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tarafından hazırlanan ve sokak köpeklerinin ‘uyutulması’ adı altında katledilmesini öngören yasa teklifine tepki gösterdi.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, AK Parti’nin hazırladığı ve sokak köpeklerinin katledilmesini öngören yasa teklifine tepki gösterdi. Sokak hayvanlarının katledilmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Eş Genel Başkanları “Sokakta yaşayan hayvanları katletmeyi hedefleyen yasa tasarısına karşıyız” ifadelerini kullandılar.

Hatimoğulları: “İzin vermeyeceğiz”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Hatimoğulları, “AKP iktidarı, sokak hayvanlarına yönelik yapacağı düzenleme ile sokaktaki canları katletmeyi planlıyor. “Uyutma” adı altında sokak hayvanlarının öldürülmesine izin vermeyeceğiz. Partimiz DEM Parti; doğanın, insanın, hayvanların ve tüm canlıların yaşam haklarının güvence altına alınması için mücadelesini sürdürecek” ifadelerini kullandı. Hatimoğulları açıklamasında “#SokaktayımYanındayım #SokakHayvanlarıSahipsizDeğil #SokakHayvanlarıYalnızDeğil ” etiketlerini kullandı.

Bakırhan: “Yasa tasarısına karşıyız”

Bakırhan ise şu ifadeleri kullandı: “Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılacak değişiklikle, sokakta yaşayan hayvanları katletmeyi hedefleyen yasa tasarısına karşıyız. Sokak hayvanlarının katledilmesine izin vermeyeceğiz. Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi gereği; yaşayan bütün canlılar doğal haklara sahiptir, biri diğerinden daha üstün değildir ve insanlar tarafından hayvanlara saygı gösterilmelidir.”

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir