ADOB bale başkoreografı Almula Özlem hayatını kaybetti

ADOB bale başkoreografı Almula Özlem hayatını kaybetti

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) bale başkoreografı Almula Özlem, kanser hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Özlem için yarın Opera Sahnesi’nde tören düzenlenecek.

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) bale başkoreografı Almula Özlem, tedavi gördüğü hastanede 46 yaşında vefat etti. Alınan bilgiye göre, Almula Özlem kısa bir süre önce yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybetti.

Sanatçı için yarın saat 13.00’te Opera Sahnesi’nde tören yapılacak. Törenin ardından, sanatçı Özlem, Bilkent Doğramacızade Ali Paşa Camisi’nde ikindi namazı vakti kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Son olarak La Bayadere balesinde repetitörlük yaptı

1978 Ankara’da doğan Almula Özlem, 1985’te Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü çocuk balesi bölümüne girdi ve misafir çocuk sanatçı olarak dans etti.

1989’da Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Ana Sanat Dalı’na giren sanatçı, 10 yıllık konservatuvar eğitimini, üstün başarısı dolayısıyla iki yıl sınıf atlayarak, yüksek lisans derecesiyle bitirdi.

1995 yılında kazandığı burs ile Kanada’da Royal Winnipeg Ballet School’da eğitimine devam eden sanatçı Özlem, 1998 yılında Devlet Opera ve Balesi’nde profesyonel hayatına başladı.

2000 yılında Finlandiya’nın Helsinki kentinde düzenlenen Helsinki Ballet Competition’da Türkiye’yi temsil eden Özlem, uluslararası arenada da adından söz ettirdi. 2007 yılında ise Rotary kulüpleri tarafından ‘Yılın Sanatçısı’ ödülüne layık görüldü.

Hem yurt içinde hem de yurt dışında Türkiye’yi başarıyla temsil eden Özlem, sanat kariyerine Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde baş dansçı olarak devam etmekteydi. Başarıları ve katkılarıyla balenin büyüleyici dünyasında önemli bir yere sahiptir.

Sanatçı, son olarak Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin Şubat ayında sahneye koyduğu La Bayadere balesinde repetitörlük yapmıştı.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir