Biden yarıştan çekilmesi için artan baskıyı kontrol altına almakta zorlanıyor

Biden yarıştan çekilmesi için artan baskıyı kontrol altına almakta zorlanıyor

ABD Başkanı Joe Biden’a başkanlık yarışından çekilmesi için yapılan baskılar, Biden’ın yarıştan çekileceği ettirdiği yönündeki haberler ve kendi partisi içinde de çekilmesi talepleri ile yoğunlaştı.

Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile birlikte yaptığı bir telefon görüşmesinde “Sonuna kadar bu yarıştayım ve kazanacağız çünkü Demokratlar birleştiğinde her zaman kazanırız” dedi. Ancak kamuoyu baskısıyla kuşatılmış başkanın, endişeli Demokrat yetkililerini, bağışçı ve seçmenlerini ikna etmesi için zaman daralıyor. Üst düzey bir parti yetkilisi, düzinelerce Demokrat milletvekilinin Biden’ın yarıştan çekilmesini talep eden bir mektubu imzalamayı düşündüğünü söyledi. Demokratların olası yedek adayları düşündüğünü söyleyen son haberler de bu durumu destekliyor.

Şu ana kadar Temsilciler Meclisi’nde görev yapan Demokratlardan sadece biri – Teksaslı Lloyd Doggett – Biden’ın kenara çekilmesi için açıkça çağrıda bulundu. Ancak Başkan, kötü performansının kendilerine koltuk kaybettirebileceğinden ya da yaklaşan seçimlerde Temsilciler Meclisi ve Senato’yu kontrol etme şansını kaybedebileceğinden endişe eden Demokrat milletvekilleri arasında koordineli bir isyandan kurtulamayabilir.

Kriz toplantısı yapılacak

Kaliforniya’dan Gavin Newsom, Michigan’dan Gretchen Whitmer, Maryland’den Wes Moore ve Illinois’den J.B. Pritzker gibi geniş bağış ağlarına sahip ulusal çapta önde gelen bazı valiler kriz toplantısı için Beyaz Saray’a bizzat giderken, diğerleri sanal olarak katılacak. Newsom bağışçılara toplantıda Biden’ın “yanında duracağını” ve toplantının ardından onu desteklemek için kampanya etkinliklerine katılacağını söyledi. Newsom bir bağış toplama çağrısında “İnsanların şu anda endişeli olduğunu anlıyorum” dedi.

Donald Trump: “Joe Biden başkanlık yarışından çekiliyor”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir