Avrupa Konseyi’nden Beşiktaş’a ödül!

Avrupa Konseyi’nden Beşiktaş’a ödül!

Beşiktaş Belediyesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından verilen “Onur Bayrağı” ödülüne hak kazandı.

Beşiktaş Belediyesi başarılı uygulamalarıyla Avrupa Ödülü’ne bir adım daha yaklaştı. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından verilen Avrupa Ödülü’nün alt aşaması olan “Onur Bayrağı”nı almaya hak kazandı.

Beşiktaş Belediyesi, bu yılın Mart ayında 2022 Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (ELDW) kapsamında “ELDW Ortağı” unvanını aldıktan sonra, titiz ve başarılı bir şekilde uygulamaları nedeniyle “Şeref Bayrağı” ödülüne layık görüldü. Kardeş şehir ilişkileri, Avrupa etkinlikleri ve Avrupa ve uluslararası dayanışma faaliyetleri…

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, ödüle ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Üyesi olduğumuz kardeş şehirler ve kuruluşlarla ortaklıklarımızı sürdürürken, AB Erasmus+ projeleri aracılığıyla da gençlerimizin gönüllülük faaliyetlerine katılımını destekleyeceğiz.”

Avrupa Ödülü, Fransa’nın Strazburg kentinde Avrupa Konseyi tarafından verilmektedir ve sırasıyla dört aşamadan oluşmaktadır: Avrupa Diploması, Onur Bayrağı ve Onur Plaketi. Dördüncü ve son aşama olan Avrupa Ödülü, önceki tüm aşamaların başarıyla tamamlanmasının ardından verilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir