Müsavat Dervişoğlu, yeni anayasaya kapıyı kapattı

Müsavat Dervişoğlu, yeni anayasaya kapıyı kapattı

İYİ Parti’nin 2. Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu, TBMM’de partisinin ilk grup toplantısında konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu, “Yeni anayasa arayışları, Türk milletinin yakıcı sorunlarına ve ihtiyaçlarına yönelik değildir. Bilakis, Sayın Erdoğan’ın siyasi ikbaline ve yeniden adaylık talebine, aslında ‘Ölene kadar cumhurbaşkanı olmasına’ dair gaflet dolu bir ikmal ve takviye çabasıdır” dedi.

Yeni anayasa tartışmalarını gündemine alan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, özetle şunları söyledi: “İktidar tarafından ülke gündemine dayatılan yeni anayasa tartışmaları, Türkiye’nin değil, Sayın Erdoğan’ın ve varlıklarını, Sayın Erdoğan’ın varlığına armağan etmiş olan çevresinin gündemidir. Sayın Erdoğan’ın müflis ve batık muktedirlik gemisinden bir filika bulup kurtulmak gündemidir. Yeni anayasa arayışları, Türk milletinin yakıcı sorunlarına ve ihtiyaçlarına yönelik değildir. Bilakis, Sayın Erdoğan’ın siyasi ikbaline ve yeniden adaylık talebine, aslında ‘Ölene kadar cumhurbaşkanı olmasına’ dair gaflet dolu bir ikmal ve takviye çabasıdır.

“Adaletsiz bir düzende ‘Yeni Anayasa demek’ abesle iştigaldir”

Milletin cebini yakan enflasyon durdurulamazken; ayda on bin lira ile ‘sürün’ denilen emeklinin evinde tencere kaynamıyorken, yaşıtlarından bir gün sonra işe başladığı için ‘Kusura bakma sen on yedi yıl sonra emekli olacaksın’ denilenlerin gelecekleri mevzu bile edilmiyorken, memuru, işçisi, ek hesaptan para çekip evine ekmek götürmeye; kredi kartının asgari borcunu da başka bir kredi kartından ödemeye çalışırken; öğrencisi KYK bursuyla hayatta kalma mücadelesi verirken; işsiz genci bir imkân bulup başka ülkelere kaçmak isterken yeni anayasadan bahsediyoruz.
Hukuksuz bir ülkede adaletsiz bir düzende ekmeksiz bir millete ‘Yeni Anayasa demek’ ancak, abesle iştigaldir ve ancak, ‘Ekmek bulamıyorsanız Anayasa yiyin’ demektir. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, hukuk devletinden anladıkları, darbeciler kadardır. Adil yargılamadan, eşitlikten, hak ve hürriyetlerden anladıkları ise 12 Eylülcüler kadardır.

Dervişoğlu, İYİ Parti’den ayrılanlara ‘geri gelin’ çağrısı yaptı

İYİ Partimizin Genel Başkanı olarak buradan açık bir çağrıda bulunmak istiyorum. 7 yıllık siyasi hareketimizin içerisinde büyük mücadeleler vermiş şu ya da bu sebeple partimizle yollarını ayırmış, ama bizlerle olan gönül ve ülkü bağını asla kaybetmemiş dava ve yol arkadaşlarıma sesleniyorum: “İYİ Parti dün olduğu gibi bugün de sizindir. Gelin, tüm yaraları birbirimize sarılarak saralım. Gelin, küskünlükleri sonlandıralım. Gelin, haklıya hakkını birlikte teslim edelim. Ve mücadelemize her zamankinden daha güçlü bir şekilde devam edelim.

Sinan Ateş iddianamesi açıklaması

16 ay önce 30 Aralık 2022’de Ankara’da bir Cuma günü kiralık tetikçiler tarafından katledilen Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Rahmetli Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı ve mahkemeye sunuldu. Ortada 146 sayfalık bir iddianame var. Bu sözde iddianameyle, hiçbir iddianın araştırılmadığı, cinayetin neden işlendiğinin bile sorgulanmadığı, bilirkişi raporunda ifade edilen hiçbir hususa yer verilmediği, tanıkların ve şüphelilerin beyanlarının, sorulan sorular bağlamında ayıklandığı, hatta bir utanç belgesi olarak, acılı eşi Sayın Ayşe Ateş’in ifadesine dahi yer verilmediği, hukuk tarihine kara bir leke olarak kazınacaktır.

İYİ Parti, 30 Aralık 2022’den beri, rahmetli Sinan Ateş’in mirası olan ailesinin yanındadır. Sinan Ateş’i katleden, katilleri azmettiren, bu cinayette parmağı olan herkesin Adalet önünde hesap vermesi için tüm gücümüzle mücadelemize devam edeceğiz. Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun. Suçluları koruyan iddianamelerle en fazla adaletin gecikmesini sağlayabilirsiniz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir