Zonguldak’taki heyelandan acı haber geldi

Zonguldak’taki heyelandan acı haber geldi

Heyelanda toprak altında kalan bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Diğerini arama çalışmaları devam ediyor.

Zonguldak’ın fırtınanın ardından yağmur vurdu. Beş gündür aralıksız süren sağanak yağışlar, son 48 saatte etkisini artırdı. Yağışlar, tek katlı müstakil bir evin yıkılmasına, iki kişinin göçük altında kalmasına neden olmuştu. Asma Mahallesi’nde yıkılan evde oldukları düşünülen anne ve oğlunun bulunması için arama kurtarma çalışması başlatılmıştı. Bu esnada ikinci bir heyelan oluşmuş, 21 kişilik kurtarma ekibi de göçük altında kalmış ve güçlükle kurtarılmışlardı.

Perihan Çakar (82) ile oğlu Sait Çakarın (51) bulunması için gece ara verilen çalışmalar günün aydınlanmasıyla yeniden başladı. AFAD saat: 11.00 sıralarında yaptığı açıklamada, aranan iki kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu.

AFAD’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“9 Aralık 2023 tarihinde Zonguldak ilimiz merkez ilçesi Asma Mahallesi’nde iki katlı bir ev heyelan sebebi ile çökmüş, 2 vatandaşımız göçük altında kalmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup, göçük altında kalan 1 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir