Donald Trump, 2024 ABD Seçimleri yaklaşırken Joe Biden’ın önünde

Donald Trump, 2024 ABD Seçimleri yaklaşırken Joe Biden’ın önünde

New York Times/Siena College anketi, kayıtlı seçmenler arasında Trump’ın %48’e %43 ile Biden’a karşı 5 puan önde olduğunu gösteriyor.

Ankete göre Başkan Joe Biden’ın 2020 seçmenlerinin yüzde 10’u artık eski Başkan Donald Trump’ı destekliyor. 2020’de Trump için oy kullanan seçmenlerin yüzde 97’si hala ona oy vermeyi planlarken, Biden önceki seçmenlerinin yalnızca yüzde 83’ünü kendine çekiyor. Seçmenlerin sadece %36’sı Biden’ın başkanlık görevini nasıl yürüttüğünü onayladığını ya da kesinlikle onayladığını söylerken, seçmenlerin %43’ü politikalarının kendilerine kişisel olarak zarar verdiğini düşündüklerini belirtiyor.

Bloomberg News/Morning Consult tarafından kısa süre önce yapılan bir başka ankete göre, yedi önemli savaş bölgesi eyaletindeki seçmenlerin çoğunluğu sınır krizi konusunda Biden ve Demokratları suçluyor. Salı günü Michigan’da Demokrat Parti’nin ön seçimlerinde Biden %80’in biraz üzerinde destek aldı ki bazı analist ve danışmanlar bunun bir “uyarı” işareti olduğunu ve Demokratlar arasında Biden’a yönelik “heyecan olmadığının” göstergesi olduğunu söylüyor.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir