Tarihi Yarımada ve Moda’ya giriş ücretli olacak

Tarihi Yarımada ve Moda’ya giriş ücretli olacak

‘İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı’ kamuoyuna tanıtıldı. Plana göre İstanbul’un belirli bölgelerinde trafiği rahatlatmak ve karbon salınımını düşürmek amacıyla araçla girişler ücretli hale getirilecek. Pilot uygulama için iki ilçede karar kılındı.

İstanbul trafiğine çözüm getirmesi hedeflenen “İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı” (SKUP), dün yapılan bir tanıtım etkinliğiyle kamuoyuna duyuruldu. SKUP kapsamında İstanbul’un Tarihi Yarımada ve Moda semtlerine otomobille girmek ücretli olacak.

Yeşil Gazete’nin haberine göre, bu planın uygulanmasıyla, İstanbul trafiğinin en zirve saatlerdeki yoğunluğunun 2030 yılında yüzde 10,1 oranında azaltılması öngörülüyor. Bu amaçla “Tıkanıklık fiyatlandırması” sistemi de uygulanacak. Özel otomobil kullanıcıları belirli bir bölgeye giriş yapmak için ücret ödeyecek. Pilot uygulama olarak bu sistem, Tarihi Yarımada (Eminönü) bölgesinde hayata geçirilecek.

 

‘TÜRKİYE’NİN İLK SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTSEL ULAŞIM PLANI’

SKUP tanıtım toplantısına Avrupa Birliği Türkiye Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burak Aykan gibi isimler katıldı.

Ekrem İmamoğlu toplantıda bu planın Türkiye’nin ilk sürdürülebilir kentsel ulaşım planı olduğunu vurguladı. Planın, kentin merkez bölgelerinde otomobil kullanımını azaltmayı, hava kirliliğini düşürecek düşük salım bölgelerini oluşturmayı ve deniz ulaşım ağını geliştirecek düzenlemeleri içerdiğini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir