Son dakika… Barış Pehlivan tahliye ediliyor!

Son dakika… Barış Pehlivan tahliye ediliyor!

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, gazeteci Barış Pehlivan hakkında açılan kamu görevlisine hakaret davasının düşürülmesine karar verdi. Pehlivan’ın tahliye edilmesi bekleniyor.

Üç aydır Maltepe Açık Cezaevi’nde tutulan gazeteci Barış Pehlivan, bugün hakim karşısına çıktı. Savcı, Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner’in şikayetini geri çektiği için davanın düşürülmesi yönünde mütaala verdi. Mahkeme, davanın düşürülmesine karar verdi.

Pehlivan’ın duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Mahkeme, Barış Pehlivan’ın yargılandığı davanın düşürülmesine karar verdi. Avukatı Hüseyin Ersöz, karara ilişkin açıklama yaptı.

 

AVUKAT ERSÖZ: İNFAZ HAKİMLİĞİ’NE DİLEKÇE VERECEĞİZ

Ersöz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gazeteci Barış Pehlivan hakkındaki davada düşme Kararı verildi. Özgürlük bir adım uzakta…” dedi.

Ersöz, şunları söyledi: “Yarın Anadolu İnfaz Hakimliği’ne vereceğimiz dilekçe ile denetimli serbestlik kararı verilmesini talep edeceğiz. İnfaz Hakimliği’nin kararı doğrultusunda gazeteci Barış Pehlivan’ın cezaevinden tahliyesi gerçekleştirilecek.”

 

“BUGÜNDEN TEZİ YOK, ÖZGÜRLÜĞÜME KAVUŞMAM GEREKİYOR”

Pehlivan ise duruşma salonundan çıkışta gazetecilere ayak üstü şu açıklamayı yaptı:

“Aylar önce bitmesi gereken bir dava, bugün bitiyor. Artık top, İstanbul Anadolu Yakası İnfaz Hakimliği’nde. Bu karara göre hakkımda özgürlük kararı vermeleri gerekiyor. Şu an avukatlar İnfaz Hakimliği’ne başvuracaklar. Ve benim denetimli serbestliğe ayrılmamı isteyecekler. Süreci izleyeceğiz. Bugünden tezi yok, özgürlüğüme kavuşmam gerekiyor. Ama şunu bilin ki, bu dava Türkiye’de adaletin geldiği durumu da gösteriyor. Maalesef benim gibi yüzlerce gazeteci büyük baskı altında bu mesleği yapıyor.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir