Paris’ten İstanbul’a 3.5 kilometre yürüyerek geldi

Paris’ten İstanbul’a 3.5 kilometre yürüyerek geldi

Fransa’da yaşayan Murat Etemoğlu, çocukluk hayalini gerçekleştirdi. 4 ayda 3 bin 500 kilometre yürüyen Etemoğlu, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında İstanbul’a geldi.

 Fransa’da yaşayan 39 yaşındaki danışman Murat Etemoğlu, çocukluk hayali olan Paris’ten İstanbul’a yürüme hayalini annesi Nahide Etemoğlu’nu koronadan kaybettikten sonra gerçekleştirmeye karar verdi.

4 AYDA 17 KİLO VERDİ

1 Temmuz’da Paris’ten yola çıkan Etemoğlu, 19 Ekim’de Türkiye’ye giriş yaptı. 4 ayda 11 ülkeden geçen Etemoğlu, çevre kirliliğine farkındalık oluşturmak için çöp de topladı. 3 bin 500 kilometre mesafeyi yürüyen Etemoğlu, 17 kilo verdi. Genç adam, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümünde İstanbul’a geldi.

“100’ÜNCÜ YILDA BU YOLCULUĞU TAMAMLAMANIN GURURUNU YAŞIYORUM”

Yolculuğunu Cumhuriyet’in 100’üncü yılında sonlandırdığını ifade Etemoğlu, “29 Ekim 2023’te Cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümünde bu yolculuğu tamamlamanın gururunu yaşıyorum. Bu maceranın baş mimarı konodan hayatını kaybeden annemdi. Yolculuğum esnasında ona olan saygımı ve sevgimi ifade etmenin yanı sıra barışa ve doğaya katkı bulunmaya çalıştım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir