Özgür Özel, Tekirdağ’da ‘Buğday Mitingi’ düzenleyeceğini duyurdu

Özgür Özel, Tekirdağ’da ‘Buğday Mitingi’ düzenleyeceğini duyurdu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı Bayraklı Kulalılar Derneğinin 12’inci Geleneksel Keşkek Günü’nde gündeme ilişkin konuştu. Özel, emekli ve çay mitinginin ardından bu kez de 14 Haziran Cuma Günü Tekirdağ’da “Buğday Mitingi” düzenleyeceklerini duyurdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, buğday alım fiyatlarına dikkat çekerek Tekirdağ’da “Buğday Mitingi” düzenleyeceklerini söyledi.

Özel, bugün, Bayraklı Kulalılar Derneği’nin 12’nci Geleneksel Keşkek Günü’nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özel’in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Buğday hepimizin en temel beslenme aracı olan, beslenmesinde ki en önemli öğelerden biri olan ekmeğimizi yaptığımız, geleneksel ürünlerde hep kullandığımız temel besin maddemiz.

Geçen sene buğday 8 lira 25 kuruştu. Geçen seneden bu seneye hepiniz biliyorsunuz bütün girdiler yüzde 100’den fazla arttı.

Mazot arttı, gübre arttı. Geçen sene biçerdövere dönümüne ne veriyorsan bu sene 2 katını veriyorsun. Yine parayı beğenmiyorlar.

Buğday fiyatı yüzde 12 arttı. 8 lira 25 kuruştu. 9 lira 25 kuruş yaptılar. Maalesef böyle olunca 10 bin lira maliyeti olan buğday 9 lira 25 kuruştan satılmak zorunda olunca üretici perişan oldu.”

Ayrıntılar geliyor…

“Devlet Sorunu/Tuzağı/Paradoksu”, İktidar ve CHP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir