Özgür Özel: CHP’de hançer yok, hançerleyecek kimse yok!

Özgür Özel: CHP’de hançer yok, hançerleyecek kimse yok!

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına tek rakip olarak çıkan Özgür Özel oldukça uzun süren bir konuşma yaptı. Ve konuşmanın sonunda bazı delegeler Özel’i ayakta alkışladı. Özel’in Kılıçdaroğlu’nu eleştirirken özenli bir kullandığı görüldü. “PM’de Atatürk’e dil uzatmışları göremeyeceksiniz” sözleri dikkat çekti.

Özgür Özel konuşmasına ülkenin yedi bölgesini ayrı ayrı selamlayarak başladı. Kayyum atanan şehirlerin isimlerini özellikle saydı. Selahattin Demirtaş’a ve Selçuk Mızraklı’ya da selam gönderdi. Ardından CHP’nin önceki genel başkanlarını ayrı ayrı sahiplenen ifadelerle konuşmasını sürdürdü:

Bizim kurultaylarımızın en önemli özelliği, liderden talimat almaz, onlara görev verir. Biz bugün partimize genel başkan seçmek için değil, yeni bir hikayeye başlamak için buradayız. Burada bize ve kendinize yeni bir görev vereceksiniz. Bu görev, bizi ve kendinizi cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında partimizi iktidar yapma görevidir.

Özellikle İsmet İnönü’nün zamanı gelmiş vedasından alınacak büyük bir ilham var. Onun karşısında duran Ecevit’in cesaretinden öğreneceğimiz çok şeyimiz var. İyi niyetli çabalara rağmen 44 yıldır iktidar olmayı beceremedik. Ama ben sizde 1972 kongresinin inancını görüyorum.

CHP’siz iktidarlar ülkeyi yoksullaştırdı. Yoksulluğu siyasallaştırdı. Bugüne kadar değişimi başaramadığımız, iktidar olamadığımız için, ikinci yüzyılımıza liyakatsiz bir demokrasiyle, yarısı yoksulluk sınırının altında bir nüfusla giriyoruz.

Biz iktidar olamadığımız için iktidara gelenler ülkenin yönünü Doğu’ya çevirdiler. Şangay Beşlisi’ne girmeyi hedeflediler.

Aldığım en çok tebrik, böyle zorlu ve gergin bir süreçte kullandığımız dilin seviyesidir. Kimse bizden bugün bu seçimi kazanmak için 6’sında pazartesi sabahı partinin sırtına yük olacak bir konuşma beklemesin.

Son dört yılda gitmediğim il kalmadı. Genel başkanım için çalıştım. Cumhurbaşkanı adayım için çalıştım. Partinin bir neferi olarak çalıştım. Bundan sonra da saygıda kusur etmemeye önem vereceğiz.

Elbette kırıldığımız üzüldüğümüz hususlar oluyor. Biz yaş olarak bunları göğüslemek zorundayız. Ancak biraz önce genel başkanımızın kullandığı ifade kapının önünde 10’larca kameraya mikrofona dönüştü. Diyorlar ki, sayın genel başkan bir hançerden söz etti. Bu hançer konusu sizinle ilgili mi? Vallahi hiç üstüme almadım. Cumhuriyet Halk Partisi’nde hançer yok, hançerleyecek kimse yok!

Hepinize ekranlar önünde namus ve şeref sözü, ön seçimin teminatı bir genel olacağım. En kötü ön seçim, en iyi merkez yoklamasından iyidir. Hem meslek dağılımını, hem bölge dağılımını dikkate alacağız.

Sağcı danışmanların katı boşalacak. Oradaki 12 ofis, örgütün ofisleri olacak. Genel başkan yardımcılarını beklerken dışarıda duvarın dibine çökmek yok. İlçe başkanlarım, il başkanlarım ofis olarak kullanacak, söz veriyorum.

Vefa, genel başkanımız belediye başkanlarını belirleyecekken gösterilmez. Vefa, genel başkan o görevi bıraktığında gösterilir. Şu anda hastanede olan Kemal Anadol’a sorun Özgür Özel’in vefasını…

Sayın genel başkanım, biz nerede olmamız gerekiyorsa, hep yanınızdaydık. Ama 38 milletvekili verilirken vallahi de billahi de biz yoktuk.

Biz ileri gitmezsek, hiçbir yenilgi geride kalmayacak. Değerli delegelerimiz, sizlerin gözlerinin içine bakarak sizden bir şey istiyorum, kalkın ayağa ve bu partiyi ayağa kaldırın. Genciz, çalışkanız, inançlıyız, biz kazanacağız! Ayağa kalkın, partiyi ayağa kaldırın! Ayağa kalkın, Türkiye’yi ayağa kaldırın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir