Özel’in Samast tepkisi: Adaletin a’sından bahseden vicdansızdır

Özel’in Samast tepkisi: Adaletin a’sından bahseden vicdansızdır

CHP Genel Başkanı, Ogün Samast’ın tahliyesine “İyi halden serbest kalıyorsa, bu vakitten sonra bu memlekette adaletin a’sından bahseden vicdansızdır” sözleriyle tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  40. kuruluş yıl dönümü törenlerine katılmak için gittiği KKTC’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özel, burada bir gazetecinin “Ogün Samast serbest kaldı, son dakika olarak düştü, ne düşünüyorsunuz? Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ayak üstü şu cevabı verdi:

 

“AKIL ALIR GİBİ BİR ŞEY DEĞİL…”

Akıl alır gibi bir şey değil. Yok iyi hali varmış, bilmem nesi varmış; bu kadar canice bir cinayeti işleyenin ne iyi hali olabilir ki? Hepimizin gözü önünde bu kadar açık bir cinayet; sonra sadece bir cinayet değil, yani bir cinnet geçirilmiş değil; tasarlanmış, birileri tarafından planlanmış, görevlendirilmiş, gitmiş takip etmiş, tatbikat yapmış ve ayrıca Türkiye’deki çok önemli bir cemaate, Ermeni cemaatine karşı yapılmış fevkalade büyük bir haksızlık…

 

‘ELİNİ BAYRAĞI VERİP, ONUNLA FOTOĞRAF ÇEKTİRENLER, ONU GİRDİĞİ DELİKTEN ÇIKARDILAR’

Bir kanaat önderinin düşüncelerinden dolayı susturulması çok şüpheli bir durumdu zaten. Şimdi şu ortaya çıkıyor, demek ki Ogün Samast’ı birileri koruyor, kolluyor. Zaten cinayetten sonra bayrak önünde onunla fotoğraf çektirenler vardı. Demek ki, o fotoğrafı çektirenler, onu azmettirenler, günü geldiğinde onu ömür boyu durması gereken o delikten çıkarmayı da bildiler. Sözün bittiği yerdeyiz. Eğer Ogün Samast iyi halden serbest kalıyorsa, bu vakitten sonra bu memlekette adaletin a’sından bahseden vicdansızdır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir