Özel’den İYİ Parti açıklaması: Partisine çağrı yaptı!

Özel’den İYİ Parti açıklaması: Partisine çağrı yaptı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, grup toplantısında konuştu. Özel, İYİ Parti’nin seçimlere ‘müstakil’ girme kararı hakkında “Alınacak her iki karara da saygılıyız demiştik. İYİ Parti ile sıkıntımız olduğumuzu düşünmeyin. Eski dosttan düşman olmaz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel TBMM grup toplantısında konuştu.

Özel’in konuşmalarından satır başları şu şekilde:

 

“YURT MESELESİNE MÜDAHALE EDECEĞİZ”

“Yurtlarda yaşanan olayların arkası kesilmiyor. Asansör kazaları, yemekten zehirlenmeler sürüyor. 10 vekilimizle Türkiye’nin dört bir yanındaki KYK yurtlarını denetleyecek, oradaki öğrencilerin sorunlarını dinleyecek bir komisyon oluşturduk. Neden yurtlarda kalite düştü? TOKİ’ye yollar, köprüler yaptırdı ama yurt yaptırmadı. Çünkü öğrencilerimiz tarikatların kucağına düşsün isteniyor.

 

“BÜTÜN EMEKLİLERE ŞİKAYET EDİYORUM”

Emeklilerin, asgari ücret kadar maaş alması gerektiğini söyledik. Bunu önerge olarak Meclis’e getirdik ama AK Parti ve MHP buna yanaşmıyor. Bütün emeklilere AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ı şikayet ediyorum.

 

İSTANBUL DEPREMİ YAKLAŞIYOR, 21 YILDIR NE YAPTINIZ?

Unutulan deprem gerçeği herkesin zihinlerine geldi. Bugün düzenlemeler oldukça yetersiz. Kamuoyunda kent merkezinde rezerv alanı ilan edip sınıfsal bir ayrıcalık yapıldığı düşüncesi var. İstanbul depremi yaklaşıyor. Merkezi yönetim ne yapıyor? Depremin üzerinde 24 yıl geçmiş, 21 yıldır iktidardasınız.

 

TÜİK, TAYYİP’İ ÜZMEYEN İSTATİSTİK KURUMU

Dün enflasyon rakamları açıklandı. Düşerken yüzde 2.4 düşen doğalgaz yüzde 478 arttığında enflasyona sadece yüzde 1.21 puanlık katkı yapmış. Nasıl bir çarpıtma yaptığı ortada. TÜİK yani Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu, enflasyonu yüzde 62 olarak belirliyor.

 

İYİ PARTİ AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı olarak Cumhur İttifakı karşısında muhalefetin bir araya gelmesini ve yerel seçimlerde işbirliği yapmasını savundum. Akşener’i ziyaret ettik, onlar da bizi karşıladılar. Akşener’e 81 ilde aday çıkarma konusundaki kararlarını bildiğimizi ancak gözden geçirilmesini önerdim, mümkün olup olmadığını sordum. Bir masa kuralım, işbirliği yapalım, birbirimize kazandıralım, dedim.

Alınacak her iki karara da saygılıyız demiştik, muhafaza ediyoruz. İYİ Parti ile sıkıntımız olduğumuzu düşünmeyin. Eski dosttan düşman olmaz.

 

“ANKARA’YI PARSEL PARSEL SATANLAR GERİ DÖNMESİN”

İstanbul’a ihanet edenler İstanbul’a geri dönmesinler diye, Ankara’yı parsel parsel satanlar dönüp kaldıkları yerden devam etmesin diye, Tayyip Bey Arap şeyhlerine arsalarımızı helikopterden pazarlamasınlar diye bütün milletimizle ittifak yapacağız. Bu yol bizim, bu yürüyüş bizim, halk partililerin tek başına yürüyeceği bir yol değildir. Bütün milletimizi ranta karşı, talana karşı, halkçı belediyecilikte birleşmeye davet ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir