Özak Tekstil işçilerinin direnişine Ankara’dan destek

Özak Tekstil işçilerinin direnişine Ankara’dan destek
Özak Teksitil işçilerinin direnişine Ankara'dan destek.

Depo, Liman, Tersane, ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın ortak düzenlediği açıklamada, “Özak Tekstil işçileri, sarı sendikaya ve özellikle kadın işçilerin özel hayatlarını hedef alarak tehditler savuran patrona boyun eğmeyecek” denildi.

Birleşik Tekstil Dokuma Deri İşçileri Sendikası’nın (BİRTEK-SEN) çağrısıyla Türkiye genelinde yapılan eylemler kapsamında Özak İşçileri Dayanışma Platformu adına DGD-SEN ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası tarafından Ankara AnkaMall alıveriş merkezi içinde basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirildi.

Sosyalist Emekçiler Partisi’nin (SEP) de katıldığı açıklamayı DGD-SEN Üyesi Meltem Akbaş, yaptı. Açıklama esnasında sık sık “Yaşasın Özak direnişi, sendika haktır engellenemez” sloganları atıldı.

“Kazanan Özak işçileri olsun!”

Levis ve Zara’nın tedarikçiliğini yapan ÖZAK Tekstil’de çalışan işçilerin yetkili sendikadan istifa edip BİRTEK-SEN’e üye olmaya başlamalarının ardından bir kadın işçinin işten çıkarıldığını belirten Akbaş, “İşçiler üretimi durdurarak mobbinge, sömürüye, işten atmaya, sarı sendikal düzene ve sefalet ücretlerine karşı; işten çıkarılan arkadaşlarının işe iadesi talebiyle 73 gündür direniyorlar. Patronun yönettiği Urfa’da Valilik eylemleri yasakladı, jandarma ise işçilere TOMA, biber gazı ve coplarla saldırdı. İşçiler defalarca gözaltına alındılar.”

Boykot çağrısı yapıldı

Akbaş açıklamada, “Patronun saldırılarına, gözaltılara rağmen işçilerin direnişi büyümeye devam ediyor. Özak Tekstil işçileri, sarı sendikaya ve özellikle kadın işçilerin özel hayatlarını hedef alarak tehditler savuran patrona boyun eğmeyecek. Herkesi valiliği, patronu, sarı sendikayı karşısına alıp haklarına sahip çıkarak direnen işçilerle dayanışma göstermeye davet ediyoruz. ‘Özak işçileri yalnız değildir’ demeye ve işçi düşmanlığına yalnızca işçilerin yasal haklarını gasp ederek değil canlarına da kastederek devam eden Özak’ı, Levis’i ve Zara’yı boykot etmeye çağırıyoruz. İşçilerin direnişine ses verin! Kazanan Özak işçileri olsun! Özak işçisi yalnız değildir” ifadelerini kullandı.

Özak işçilerinin direnişi 50’nci gününde: ‘Talepler kabul edilene kadar direniş sürecek’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir