Ogün Samast ismini değiştirmekten vazgeçti

Ogün Samast ismini değiştirmekten vazgeçti

Hrant Dink’in katili Ogün Samast isim değişikliği başvurusunun basına yansıması sonrası talebinden vazgeçti. Samast’ın avukatı Raşit Hodo, “Bu saatten sonra isim değişikliğinin de bir anlamı kalmadı” dedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i katleden Ogün Samast bir süre önce isim değişikliği için Trabzon Asliye Hukuk Mahkemesine müracaat etmişti. Samast, isim değişikliği başvurusunun basına yansıması sonrası talebinden vazgeçti.

Ogün Samast’ın avukatı Raşit Hodo, Samast’ın yeni isim olarak ‘Ali Eren Karadeniz’ ismini istediğini ancak gizlilik kararı olan dosyanın basına sızması sonrasında isim değişikliğinden vazgeçeceklerini belirtti.


“DEŞİFRE OLDUKTAN SONRA BİR ANLAMI KALMADI”

İsim değişikliği talebi hakkında bilgiler veren Ogün Samast’ın avukatı Raşit Hodo, “Bu dava Ogün tahliye olmadan önce açılan bir dava. Ancak, tahliye olduktan sonra gizlilik kararı olmasına rağmen basın bir şekilde dosyaya ulaştı ve açıklaması yapıldı. Bu saatten sonra isim değişikliğinin de bir anlamı kalmadı. Sonuçta bu insan sosyal hayata alışmak için uğraşıyordu, isim değişikliğinin de bundan sonra temiz, düzenli bir hayat yaşamak için talebini yaptık ama deşifre olduktan sonra buna da gerek yok” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir