İzmir Çevre Yolu'nda 9 Haziran'da meydana gelen ve motokurye Akın Payaz'ın hayatını kaybetmesine neden olan kaza hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı önemli açıklamalarda bulundu. Seyir halindeyken yola düşen bir metal parçaya çarparak kontrolünü kaybeden Payaz, kaldırıldığı hastanede 18 Temmuz'da yaşamını yitirmişti.

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, kazanın aydınlatılması için kolluk birimleriyle koordineli çalışmalar yürütüldüğü belirtildi. Yapılan incelemeler sonucunda, yola düşen metal parçanın bir vinç ayağı olduğu tespit edildi. Bu parçanın olay yerine nasıl düştüğünü ve sorumluları belirlemek amacıyla güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi dahil çok yönlü araştırmaların sürdüğü vurgulandı.

Soruşturma kapsamında, kamera incelemeleri, olay yeri çalışmaları ve toplanan deliller neticesinde metal parçanın ait olduğu vinç belirlendi. Vinç sürücüsü E.K. ve firma mesul müdürü T.T., "Taksirle ölüme neden olma" suçundan gözaltına alındı. Olayla ilgili adli soruşturmanın titizlikle devam ettiği ifade edildi.