MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, partisinden istifa etti

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, partisinden istifa etti

Yerel basına göre Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, ‘MHP’ye Kocaeli’de bir belediye verilmezse seçimlerde çalışmam’ demişti. Sancaklı, bu çıkışından iki gün sonra MHP’den istifa etmek zorunda kaldı…

Kocaeli’nde MHP’ye belediye verilmemesi halinde sahaya çıkmayacağını söylediği iddia edilen MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, X hesabındaki paylaşımında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Sancaklı açıklamasında Bahçeli’den söz ederken “bilge başkan” dedi ve ona bağlılığını vurguladı.

 

NE OLMUŞTU?

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti 7 Aralık’ta Saffet Sancaklı’yı TBMM’deki odasında ziyaret etmiş, Sancaklı bu görüşmede gazetecilere “Bu nasıl birlikte yönetmek? 270 tane masası olan büyükşehirde bir tane dahi daire başkanı veya müdür yok. Açık söylüyorum, bu seçimlerde bir tane belediye vermezlerse Kocaeli’ye bir daha gelmeyeceğim. Bunu çok iyi anlayacak teşkilatlarımız emin olsunlar ki sahada olmayacaklar” dedi.

Bkz. ilgili haber. (https://www.haberpi.com/saffet-sancakli-kocaelide-cumhur-ittifaki-sartini-acikladi-izmit-dahil-136365-haberi)

MHP lideri Devlet Bahçeli, Saffet Sancaklı’nın sözlerine dün öğleden sonra cevap verdi. Bahçeli, “Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir!” dedi.

Bunun üzerine Sancaklı, akşama doğru saat 16.28’de Twitter’dan bir açıklama yaparak Kocaeli medyasından aktarılan sözlerini yalanladı.

https://twitter.com/saffetsancakli/status/1733478829933375560

Fakat bundan bir saat sonra 17.57’de Saffet Sancaklı’nın istifasını beklediklerini duyurdu.

Sancaklı bu tweetten sadece 3 saat sonra istifa etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir