Körfez ülkelerinde son 75 yılın en yoğun yağışı

Körfez ülkelerinde son 75 yılın en yoğun yağışı

Körfez ülkelerinde ölümlü su baskınları ve sellere neden olan aşırı yağışlar, dünyanın en yoğun ikinci havalimanındaki hava trafiğini de olumsuz etkiledi.

Dubai Uluslararası Havaalanı yetkilileri, uçuşu olan yolculara “çok zorlu koşullar” yaşandığı açıklamasını yaptı ve havalimanına gelmeme çağrısında bulundu.

Ülkenin kuzeyinde araç içinde sele yakalanan bir kişi hayatını kaybetti.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin kuzey komşusu Umman da son 75 yılın en şiddetli yağışından en çok etkilenen bölge ülkeleri arasında bulunuyor.

1400 kişinin sığınaklara yerleştirildiği ülkede sel sularına kapılan en az 20 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.

BAE’de hava trafiği kademeli olarak normale dönüyor

Son 75 yılın en yüksek yağış miktarının kayda geçtiği Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE), şiddetli yağışlar nedeniyle askıya alınan hava trafiği kademeli olarak normale dönmeye başladı.

Dubai Havalimanları Kurumu’ndan yapılan açıklamada, Emirates ve Fly Dubai hava yolu şirketlerinin Dubai Uluslararası Havalimanı 1 ve 3 numaralı terminallerinden hizmet vermeye başladığı bildirildi.

Dubai’deki havalimanları, dün, aşırı zorunlu haller dışında yolculardan havalimanına gitmemelerini istemişti.

BAE’nin Abu Dabi ve Dubai kentleri başta olmak üzere önceki gün çeşitli bölgelerinde yaşanan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkilemişti.

Körfez ülkelerinde, yağış nedeniyle su baskınları meydana gelirken, sokak ve caddelerde bazı araçlar su altında kalmıştı.

BAE’li hava yolu şirketleri olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı uçuşlarını iptal ederken çok sayıda uçuş da ertelenmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir