Türkiye, en uzun çalışma saatlerinin olduğu dördüncü ülke

Türkiye, en uzun çalışma saatlerinin olduğu dördüncü ülke

Türkiye, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün raporuna göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Çin ve Hindistan’ın ardından en uzun çalışma saatlerinin olduğu dördüncü ülke konumunda yer aldı.

Son alınan verilere göre Türkiye’de fazla mesai yapanların oranı, Avrupa Birliği (AB) ortalamasını 4’e katladı.

Türkiye’deki ücretli kesim, artan enflasyon, düşük ücretler ve yüksek vergi yükü altında zorlu bir durumla karşı karşıya. Uluslararası Çalışma Örgütü’nün raporuna göre, Türkiye haftalık çalışma saatleri açısından Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Çin ve Hindistan’ın ardından en uzun çalışma saatlerine sahip dördüncü ülke konumunda. Türkiye’de işçi kesimi haftada ortalama 43.3 saat çalışıyor.

Avrupa Birliği istatistik ofisi Eurostat verilerine göre, 2023 yılında AB ülkelerinde çalışanların yüzde 7.1’i haftada 49 saat ve üzerinde çalıştı. Türkiye’de ise fazla mesai yapanların oranı, AB ortalamasını neredeyse 4’e katladı.

Eurostat’ın Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan verilere göre, Türkiye’deki çalışanların yüzde 27.2’si haftada 49 saat ve üzerinde çalışıyor. Bu da her dört çalışandan birinin uzun mesailer yapmak zorunda olduğu anlamına geliyor.

Türkiye’nin ardından en uzun mesailerin görüldüğü ülkeler arasında İzlanda ve Yunanistan da bulunuyor. İzlanda’da çalışanların yüzde 13.8’i, Yunanistan’da ise yüzde 11.6’sı 49 saat ve üzerinde çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir