Kılıçdaroğlu sert çıktı: Sırtımdan hançerlendim

Kılıçdaroğlu sert çıktı: Sırtımdan hançerlendim

CHP Genel Başkanı ve 38. CHP Kurultayı’nda genel başkan adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu, isim vermeden İYİ Parti lideri Meral Akşener’e ve parti içindeki değişim yanlılarına ağır sözlerle yüklendi. İşte o konuşmalardan bazı bölümler…

Bu salonda mafya bozuntuları, rüşvetçiler, beytülmala el uzatanlar yok, bundan sonra da olmayacaktır.

Onların kurultayları haber değeri bile olmayan kurultaylardır.

Sevgili örgütüm, biliyorum sizleri üzdüm ama sizleri utandıracak hiçbir şey yapmadım.

Türkiye’nin içinde bulunduğu tabloyu 7 madde halinde sunacağım. Anayasaya fiilen askıya alınmıştır. Güçler ayrılığı ilkesi bitmiştir. Yoksulluğu sürdürmek saray politikası haline getirilmiştir. Türkiye yarı açık cezaevine dönüştürülmüştür. Ülkenin dış politikası iflas etmiştir. Türkiye bir sığınmacı deposu haline getirilmiştir.

Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim. Bu salondaki hiç kimsenin umudunu yitirmeye hakkı da yoktur, umudu da yoktur.

Altı lider oturduk, ilk toplantı, bu tabloyu anlattım ve kendilerine şunu söyledim, tarihin bize yüklediği bir sorumluluk var. Ortak mutabakat metni hazırladık. Bu metni halkımızla paylaştık. Ardından güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasını yaptık.

İş cumhurbaşkanı adayını belirlemeye gelince, masadan kalkmalar, tekrar oturmalar gündeme geldi. Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım. Usta Nazım’ın dediği gibi, ateşi ve ihaneti gördük.

Seçim bitti, kazanamadık. Daha nefes almadan değişim söylemleri başladı. Bu söylemleri dillendirenler uzun süredir değişmeyenlerdir. Ama seçimden sonra ilk işim onları değiştirmek oldu.

Eskiden Diyarbakır’a gidebiliyor muyduk? Hangi değişimden bahsediyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir