İmamoğlu CHP Kurultayı’nda konuşuyor, işte satır başları…

İmamoğlu CHP Kurultayı’nda konuşuyor, işte satır başları…

Ekrem İmamoğlu, CHP Kurultayı’nda divan başkanı olarak 20 dakikayı aşan bir konuşma yaptı. İşte o konuşmadan bazı bölümler…

CHP kurultaylar kongreler partisidir. İlk kongremizi Sivas’ta bir okulda yapmıştık.

Bu parti 600 yıllık bir imparatorluk çökerken nasıl devrimci bir hareket yarattıysa, emperyalist güçleri yenip mazlum milletlere ilham kaynağı olmuşsa, bunu şimdi bir kez daha başarmalıyız.

Ne yazık ki 21 yıldır iktidarda olanlar birbirimize inancımızı tahrip etti. Asırlık yapılarımızı darmadağınık etti. Eşsiz ülkemizi dünyadan uzaklaşmış bir anlayışa mahkum etti. Çalışan nüfusumuzun yüzde 60’ını asgari ücrete mecbur etti. Dahası yargı sistemini silah gibi kullanarak kendisine muhalefet eden kim varsa hapse attı. Paramızı pul ettiler, halkımızı içinden çıkılması zor bir borç batağına soktular. Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu tabloyu kabullenmiyoruz, kabullenmeyeceğiz!

İşte bu yüzden bu kurultay, tarihi bir kurultaydır. Bu kurultay yalnız CHP kurultayı değil, Türkiye muhalefetinin toptan şekilleneceği bir kurultaydır.

Türkiye’yi kurmaya kentlerdeki tecrübemizle başlayacağız, buna inanıyorum. Çok çalışacağız ve asla vezgeçmeyeceğiz.

Büyük şairin dediği gibi, güzel günler göreceğiz. Bütün delegelerin yeni bir döneme başlayacağımızın şuuruyla hareket edeceğinden eminim.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir