Kar geliyor! İstanbul’da sıcaklık 9 derece düşecek!

Kar geliyor! İstanbul’da sıcaklık 9 derece düşecek!

Geçen hafta sonu birden düşen sıcaklıkla İstanbul’a uzun bir aranın ardından kasım karı yağdı. Bu yağışın ardından sıcaklık, mevsim normallerine dönse de megakentin sıcaklıklığında ani bir düşüş daha bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) tahminlerine göre hafta sonu İstanbul’da sıcaklık 9 derece birden düşecek. İstanbul Valisi Davut Gül de kentte 26 Kasım Pazar günü kar yağışı beklendiğini belirterek gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Geçen hafta sonu yaklaşık 10 derecelik bir düşüşle yüksek kesimlerine kar yağışı alan İstanbul’da sıcaklık hafta başından itibaren mevsim normallerine dönmüştü. Ancak pazar günü ani bir düşüşle sıcaklık 9 dereceye inecek.

MGM tarafından yayınlanan 22.11.2023 – 28.11.2023 tarihleri arası hava tahmin raporuna göre; ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının çarşamba gününden itibaren artarak mevsim normalleri civarına, batı bölgelerde mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Yüksek sıcaklıklar cumartesi gününe kadar devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir