İmamoğlu’ndan 12 metrobüs daha!

İmamoğlu’ndan 12 metrobüs daha!

Ekrem İmamoğlu, İETT’nin metrobüs filosuna 12 yeni araç kattı. AKIA marka araçlar İran malı ve Bursa’da üretiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün 12 metrobüsün daha İstanbulluların hizmetine girdiğini duyurdu.

Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bugün 12 metrobüs daha İstanbulluların hizmetine girdi. Yeni, yüksek yolcu kapasiteli, güçlü ve konforlu metrobüs sayısı 242 oldu” ifadelerini kullandı.

 

İMAMOĞLU’NUN AKIA’LARINI TANIYALIM

Yeni metrobüsler AKİA marka, yerli üretim. Bursa İnegöl’de üretilen araçlar iki körüklü olarak tasarlandılar. AKIA’lar 29 koltuklu olmalarına rağmen 291 yolcu taşıyabiliyorlar. Kadir Topbaş döneminde satın alınan Mercedes’ler ise 165 yolcu kapasiteliydi. İmamoğlu’nun AKIA’ları, Topbaş’ın Mercedes’lerinden 3-4 kat daha ucuz…

AKİA İran’ın en büyük toplu taşıma üreticisi olan şirketlerinden biri. İran’ın Tebriz kenti şirketin merkez üssü konumunda. 500 çalışanı olan şirket İran Doğu Azerbaycan eyaletinin en büyük sanayi üreticisi olarak biliniyor.

 

YIL SONU HEDEFİ NE?

İmamoğlu son olarak kasım ayında 5 metrobüsü filosuna katmıştı. Ekim ayında 5, eylül ayında 5 metrobüs İETT’nin filosuna katılmıştı. İmamoğlu nisan ayında hedefini “yıl sonunda 250 metrobüs” olarak açıklamıştı:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, törende, İstanbul’da yılda 1 milyar 250 milyon yolculuk gerçekleştirildiğini belirterek, metrobüsün 684 araçla günde 1 milyon yolcu taşıyarak ulaşım sisteminin dinamosu olduğunu dile getirdi.

Bu yıl içinde 25’i bugün olmak üzere 92 metrobüsü filoya katacaklarını ifade ederek, “Böylece son iki yılda filoya yeni katılan metrobüs sayımız tam 250 olacak. Metrobüs filomuzun yüzde 40’ını bizim bu dönemimizde yenilemiş olacağız. Metrobüs filo yaşı 2022 yılı başında 11 iken 2023’te 8’e indirmiş olacağız.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir