Kadınların özgürlük sloganları Beyoğlu’nda yankılandı

Kadınların özgürlük sloganları Beyoğlu’nda yankılandı

İstanbul Valiliği’nin yasak kararına rağmen kadınlar bu sene de Taksim Meydanı’na çıkmak için Beyoğlu sokaklarını özgürlük sloganlarıyla doldurdu.

Polis Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne çıkan sokakları gündüz saatlerinde kuşattı, Şişhane ve Taksim metro istasyonları saatlerce kullanıma kapalı kaldı. Ancak kadınlar her engele rağmen gece yürüyüşünü gerçekleştirdi. Beyoğlu sokaklarında “özgürlük” sloganları yankılandı.

Kadınlar İstanbul Valiliği’nin yasak kararına ve sokak başlarına kurulan barikatlara rağmen Beyoğlu sokaklarını doldurdu.

Kadınlardan Filistin’e selam

Konser kostümleri nedeniyle hedef gösterilen şarkıcı Gülşen’in “Yurtta aşk cihanda aşk” şarkısını söyleyerek yürüyüşlerini sürdüren kadınlar, polise seslenerek “barikatı aç” sloganı attı.

Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılan kadınların bir bölümü de Filistin bayrağı açtı, Filistin mücadelesinin kadın kahramanlarının posterlerini taşıdı. Kadınlar İsrail’le birlikte iktidardaki

Kadınlar, AK Parti ve politikalarını protesto etti

Polis de zaman zaman yürüyüşün yasadışı olduğu anonsunu yapıp “dağılın” çağrısı yaptı. Sıraselviler Caddesi’nden Cihangir yönüne yürüyüşe geçen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın afişine bakarak “Tayyip kaç kaç kadınlar geliyor” sloganı attı.

Yaklaşık 2 saat süren yürüyüş basın açıklaması ile sona erdi. Kadınlar yaptıkları açıklamada “Bize eşitlik, özgürlük yoksa onlara da huzur yok” mesajı verdi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir