İddia: 15 kulüp TFF başkanının istifasını istiyor!

İddia: 15 kulüp TFF başkanının istifasını istiyor!

TRT Spor’da gündeme getirilen ve aralarında Fotomaç’ın bulunduğu bazı yayınların da aktardığı kulis bilgisine göre Kulüpler Birliği toplantısında TFF Başkanı Büyükekşi’nin istifası istendi…

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği toplantısının ardından “Kulüpler istifanızı isterse ne yapacaksınız?” sorusuna yanıt verdi. Büyükekşi, “Faraziler üzerine iş yapmıyoruz? Bu tür haberleri gündeme getirmek bile doğru değil” dedi.

İddialara göre Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e saldırısının ardından, TFF başkanının açıklamaları Kulüpler Birliği’nde rahatsızlığa neden oldu.

Sözcü’nün haberine göre başkanların yer aldığı bir konuşma grubunda, olay anından itibaren konunun tartışıldığı ve bugünkü toplantıda Başkan Büyükekşi’nin istifasının oylanması gündeme alındı.

Bugün istifası beklenen Mehmet Büyükekşi’nin açıklaması 1 saat ertelendi. TFF Yönetim Kurulu’nun toplantısının devam etmesi nedeniyle Başkan Büyükekşi’nin basın açıklaması saat 14:00’ten sonraya sarktı.

 

“LÜTFEN OLUMLU OLUN, BİZE DESTEK VERİN”

Basın toplantısında bir gazetecinin istifa söylentileri hakkında yönelttiği soruya Büyükekşi şu cevabı verdi:

Büyükekşi, “Faraziler üzerine iş yapmıyoruz? Şimdi siz dışarı çıktığınızda trafik kazası olacak, öleceksiniz! Böyle şeyler konuşmaya gerek yok. Lütfen sizler de olumlu olun. Böyle olumsuz şeylerle, dedikodularla uğraşmayın. İstifa etmek için bir sebep de yok. ben her şeyi şeffaf olarak paylaşıyorum. Tek amacımız Türk futbolunu iyi yere getirmek. Bunu tek yapamayız, sizler de destek verin. Bu tür haberleri gündeme getirmek bile doğru değil” yanıtını verdi.

 

“FARUK BAŞKANIMIZ BÖYLE BİRİ DEĞİLDİ”

“Faruk Başkanımız böyle biri değildi. Bir sağlık durumu mu oldu, ne oldu bilemiyoruz. Bizim konumuz bu değil. Konu adalete gitti. Biz gereken sevkleri yaptık. Kararı PFDK verecek, bizim bir yetkimiz yok. Nasıl mahkemelere Cumhurbaşkanı müdahale edemiyorsa, biz de PFDK’ya müdahale edemiyoruz. Üst kurul Tahkim. Tahkim verilen kararla ilgili düzeltme yaparsa yapar. Benim bir şey söylemem yönlendirme olur. O yüzden bir şey söylemek istemiyorum.”

Mehmet Büyükekşi, “Disiplin talimatlarında devre arasında değişik yapacağız. Bu olayın tekrarlanmaması için ilave yaptırımlar ve para cezası getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir