Hüseyin Çelik’in açıklamalarına yanıtlar peş peşe geldi

Hüseyin Çelik’in açıklamalarına yanıtlar peş peşe geldi

Adalet ve Kalkınma Partili (AK Parti) eski milletvekili ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eski partisine çok sayıda eleştiride bulunmuştu. AK Partili isimlerin tepkisini çeken açıklamalara Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Ahmet Selim Köroğlu ve Ayhan Ogan da sert karşılık verdi.

AK Parti Eski Milletvekili ve Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik’in, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti’nin MHP ile ittifakını eleştirmesine arka arkaya sert tepkiler geldi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Ahmet Selim Köroğlu ve Ayhan Ogan da, Çelik’i hedef aldı. Ayhan Ogan, “Erdoğan’dan intikam alacaksanız da hodri meydan.” ifadelerini kullandı.

Kurdurduğunuz partilerde siyaset yapın

Açıklamalara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu sosyal medya hesabından, “31 mart sonuçları üzerinden serbestiyete açıklama yapan eski Türkiye’nin siyasi artıkları kurdurduğunuz partilerde siyaset yapın, Mehmet Uçum bahanesiyle Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur ittifakına parmak sallamayın.” mesajını paylaştı.

Çekin elinizi AK Parti’den

Bir diğer Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayhan Ogan ise, “Hüseyin bey Erdoğan yüzde 52 oy aldı. AK parti ile arasında 20 puan fark var. Kurdurduğunuz Deva ve Gelecek partisi çöp oldu. Çekin elinizi AK partiden. Erdoğan’dan intikam alacaksanız da hodri meydan.” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Çelik ne demişti?

Serbestiyet’ten Hilal Köylü’nün sorularını yanıtlayan Çelik, MHP ile kurulan ittifakın, AK Parti’yi kimlik çizgisine götürdüğünü belirtti. Çelik’e göre, bu nedenle AK Parti’ye gelen Kürt oyları dip yaptı.

“Kürt vatandaşlarımız kesinlikle ırkçı olarak görmediği ve kendilerine daha yakın gördüğü AK Parti’ye oy veriyordu” diyen Çelik, “Ama AK Parti’nin MHP ile ittifakından sonra bu meselede de çok büyük bir kırılma oldu ve Kürt vatandaşlarımızın önemli bir kısmı AK Parti’ye oy vermemeye başladı” ifadelerini kullandı.

“Erdoğan, kendisiyle de hesaplaşmalı”

AK Parti’nin, yola devam edebilmesi için fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini söyleyen Hüseyin Çelik, Erdoğan’ın, birkaç genel başkan yardımcısını, bakanı, danışmanı görevden almasının yeterli olmayacağını belirtti.

Çelik, şöyle devam etti: “Özeleştiri yapılırken veya fatura çıkartırken kimin yetkisi ne kadarsa, onun sorumluluğu da o kadardır. Dolayısıyla sorumluluğu daha çok olanın daha çok hesap vermesi gerekir. Burada en büyük yetki Sayın Erdoğan’ındır. Burada sayın cumhurbaşkanının sadece bazı isimleri değiştirmek yerine bence kendi kendisiyle de bir hesaplaşması gerekiyor. Başarıyı sahiplenip başarısızlığı başkasına mal etmek doğru bir tutum olmaz.”

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir