HEDEP’ten HADEP tepkisi: Sanki Yeniden Refah, Refah’a benzemiyor mu?

HEDEP’ten HADEP tepkisi: Sanki Yeniden Refah, Refah’a benzemiyor mu?

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Bakırhan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

– Bugün Tahir Elçi’nin katledilişinin 8’nci yılı. Onu özlemeye, anmaya devam ediyoruz. Katilleri bulunmadığı gibi, siyasi cinayetlerindeki cezasızlık geleneği devam ediyor. Kürt sorununun barışçıl şekilde çözülmesini isteyen Elçi’nin yokluğunu hissediyoruz. Failleri serbestçe dolaşıyor. Hem Elçi davasının hem de Dink davasının takipçisi olacağız.

– Bölgenin tek gelir kaynağı hayvancılık can çekişiyor. Hayvancılığın merkezi olan Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’da üreticiler ve besiciler çok zor durumdalar. Teşvik yok, her yıl şap hastalığıyla karşı karşıyalar. Et, süt entegre tesisleri yok. İktidar, ayrımcı tutumunu ortaya koyuyor.

– Türkiye’nin en yoksul illeridir. İnanın başta Kars olmak üzere su yok. Bu dört kentin alt yapı sorunları devam ediyor. Iğdır havası en kirli olan illerimizden birisidir. Ve maalesef ne kayyum belediyeciliği, ne de devlet bu konuda bir çalışma yapmıyor. Hastalıkların en yoğun olduğu kenttir.

– Türk-İş asgari ücretle ilgili yaptığı çalışmada açlık sınırını 14 bin belirledi. Vatandaşlarımın yarısından çoğu bunun altında çalışıyor.

– Gün geçmiyor ki, iktidar yanlıları bize kumpas kurmasınlar. Biz büyüdükçe iktidar korkuyor. Tam yerel seçime gideceğimiz dönemde HEDEP ismine kafayı taktılar.

– Neymiş efendim HEDEP ismi HADEP’e benziyormuş. Sanki Türkiye’de ilk defa bir partinin adı diğerine benziyor. Sanki Yeniden Refah Partisi’nin adı Refah Partisi’ne benzemiyor mu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir