Hamas – İsrail arasında ateşkes an meselesi!

Hamas – İsrail arasında ateşkes an meselesi!

Farklı kaynaklar Gazze’de ateşkese yaklaşıldığını doğruluyor.

Gazze’de Hamas’ın konser saldırısıyla başlayan, İsrail’in sert cevabıyla 46 gündür devam eden ve yaklaşık 15 bin kişinin öldürüldüğü kanlı sürecin sonuna geliniyor. The Jarusalem Post, Al Jazeera (El Cezire) ve Reuters’a konuşan taraflar Katar’ın arabuluculuğunda bir ateşkesin açıklanmak üzere olduğunu bildiriyorlar.

 

THE JARUSALEM POST

The Jerusalem Post’un İsrailli bir yetkiliden aldığı bilgiye göre İsrail ve Hamas arasında 5 gün ateşkes ilan edilecek.

Siyasi bir kaynağın JPost’a salı günü yaptığı açıklamaya göre, İsrail ile Hamas arasındaki 5 gün sürecek bir ateşkes ilan edileceği ve Hamas’ın 40 çocuk ve 13 kadın rehineyi serbest bırakacağı bildirildi.

 

EL CEZİRE

Hamas, İsrail ile beklenen ateşkes anlaşmasını Katar’ın duyuracağını açıkladı.

Hamas’ın Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, Al Jazeera televizyonuna İsrail ile beklenen ateşkes anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rişk, “Artık iş Katar’da. Onlar, İsrail ile beklenen ateşkes anlaşmasını duyuracaklar. Anlaşmanın detayları ilerleyen saatlerde açıklanacak.” dedi.

Rişk, anlaşma gereğince yardımların girmesi ve her iki taraftan kadın ve çocukların serbest bırakılması karşılığında ateşkes yapılmasından söz edildiğini ifade etti.

Hamas lideri İsmail Heniyye, İsrail ile ateşkes anlaşmasına “ulaşmaya yakın” olduklarını, bu konuda ara buluculuk yapan Katar’a cevaplarını ilettiklerini söylemişti.

 

REUTERS

Son günlerde uluslararası kamuoyunun gündeminde olan İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes anlaşmasıyla ilgili dikkat çekici bir kulis bilgisi geldi. İngiltere’nin saygın haber ajanslarından Reuters’a konuşan kaynaklar anlaşmanın detaylarını paylaştı.

Konuyla ilgili bilgisi olan bir kaynak, “Anlaşma, çatışmalara birkaç günlük ara verilmesini, Hamas’ın 50 civarında sivil rehineyi serbest bırakmasını ve Filistinli kadın ve çocukların İsrail hapishanelerinden salınmasını öngörüyor” dedi.

Reuters’a konuşan kaynak, Katar’ın arabuluculuğuyla devam eden müzakerelerin son aşamasına gelindiğini ve anlaşmaya ulaşılmasından öncekilerden çok daha yakın olduğunu duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir