Gültan Kışanak, yerel seçimlere ilişkin değerlendirme yaptı

Gültan Kışanak, yerel seçimlere ilişkin değerlendirme yaptı

Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan, DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Gültan Kışanak, “Özellikle DEM Parti ile YRP’nin alacağı oy birçok dengeyi değiştirebilir” dedi.

Kobani soruşturmasında tutuklanan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve 31 Mart 2024 seçimlerinde DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı olan Gültan Kışanak, bir grup gazeteciye konuştu. Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Gültan Kışanak, özetle şunları söyledi:

“Seçimden sonra yeni bir sürecin başlama ihtimali çok zayıf”

“Seçim sonrasında yeni bir dönem başlayacak. Son yıllarda neredeyse her yıl seçim yapıldı. Halk seçim yorgunu… Muhalefet de iktidar da sorunları hep öteledi. Sorunları ötelemek iktidarın işine gelebilir ama muhalefet artık halkın gerçek sorunlarını konuşmalı. İktidar seçimden hemen sonra anayasa değişikliği tartışması açıp bir yıl sonra referanduma gitme hesapları yapar mı? Bilemiyorum.

Halkın bu seçimde ne diyeceği önemli. Seçim sonuçlarının birçok planı değiştireceğini düşünüyorum. Özellikle DEM Parti ile YRP’nin alacağı oy birçok dengeyi değiştirebilir. AKP’den liberaller, demokrat muhafazakârlar kopmuştu, milli görüş geleneğiyle kalan son köprüler de atılıyor. İktidarın çevresinde ekonomik çıkarlar ve kamuflaj olarak kullanılan “beka” söylemi kaldı. Ekonomik kriz, çıkar ittifakını da olumsuz etkileyecektir diye düşünüyorum. Bu nedenle seçim sonrasında birçok dengenin değişme ihtimali çok yüksek. Seçim sonuçlarını gördükten sonra daha net yorumlar yapılabilir.

Seçimden sonra yeni bir sürecin başlama ihtimali çok zayıf. Ancak DEM Parti, Kürt meselesine demokratik ve barışçıl bir çözüm bulunması için güçlü bir mücadele yürütecektir. Demokrasiye ve barışa inanan tüm kesimlerden de bu mücadeleye katkı sunmasını bekliyoruz. Olması gereken budur. Kürt sorunu sadece iktidarla çözülebilecek bir mesele değildir, toplumsal mutabakatla çözülebilecek bir konudur. Çözüm için muhalefete büyük sorumluluklar düşüyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir