George Floyd’un katili polis Derek Chauvin bıçaklandı

George Floyd’un katili polis Derek Chauvin bıçaklandı

Amerikan medyasının haberlerine göre siyahi şüpheli George Floyd’un ölümünden suçlu bulunan eski polis memuru Derek Chauvin, hapishanede bıçaklandı.

ABD’de siyahi George Floyd’un ensesine dizi ile basarak ölümüne neden olan eski polis memuru Derek Chauvin’in, hapishanede bir mahkumun bıçaklı saldırısı sonucu yaralandığı bildirildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Floyd‘un ölümüne sebep olan eski polis Chauvin’in bıçaklanmasına ilişkin The Associated Press’e konuştu.

Yetkili, Chauvin’in, cezasını çektiği Arizona eyaletindeki federal hapishanede başka bir mahkum tarafından bıçaklanarak ağır yaralandığını açıkladı.

ABD Federal Cezaevleri Bürosu’ndan yapılan açıklamada, bıçaklanma olayı doğrulandı ancak Chauvin’in ismine yer verilmedi.

Açıklamada, Tucson şehrindeki bir hapishanede bir mahkumun bıçaklandığını, mahkuma ilk yardım müdahalesinin yapılmasının ardından hastaneye kaldırıldığını belirtildi.

The New York Times gazetesi de iki kaynağa dayandırdığı haberinde Chauvin’in saldırıya uğradığını yazdı.

 

FLOYD OLAYI NEDİR?

Eski polis memuru beyaz Derek Chauvin, ABD’nin Minneapolis kentinde, 25 Mayıs 2020’de siyah Amerikalı George Floyd’u dizlerini boğazına dayayarak öldürmüştü.

Bu olayın ardından ABD’nin dört bir yanında başlayan ırkçılık karşıtı protestolar, diğer ülkelere de yayılmıştı.

Chauvin, 2020 yılında Floyd’un boğazına dokuz dakika boyunca dizlerini dayamasının ardından ölümüne yol açmış, birkaç farklı suçtan hüküm giymişti.

Yüksek Mahkeme ise daha yeni verdiği kararında Chauvin’in adil yargılanmadığına yönelik aldığı hükme yaptığı itirazı reddetmişti.

Floyd’u öldürmekten 22 yıl hapis cezasına çarptırılan Chauvin, Temmuz 2022’de de Floyd’un kişisel haklarını ihlal etmekten 20 yıl daha ceza almıştı.

Floyd cinayetini sokaktan geçen bir tanığın telefonuna kaydetmesinin ardından küresel protestolar zinciri başlamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir