Galata Köprüsü’nde Filistin mitingi!

Galata Köprüsü’nde Filistin mitingi!

Tarihi Yarımada’da  “Filistin’e destek, İsrail’e lanet yürüyüşü” yapıldı. Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) öncülüğünde yılın ilk saatlerinde Galata Köprüsü’nde toplanan vatandaşlar Kuzey Irak’ta şehit olan 12 askeri andılar ve İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü saldırıları protesto ettiler.

On binlerce kişi günün erken saatlerinde Filistin için Galata Köprüsü’nde buluştu. Ayasofya’da toplanan kalabalık, sabah namazını kıldıktan sonra köprüye yürüdü. Türkiye ve Filistin bayraklarıyla süslenen alandaki etkinliğe denizden de çok sayıda tekne eşlik etti.

A Haber, mitinge 300’den fazla STK’nın katıldığını söyledi. İstanbul’un farklı camilerinde buluşarak gelenlerin ve civar illerden katılanların da köprüye ulaşmasıyla miting, Sirkeci’den Karaköy’e kadar yayıldı. Bilal Erdoğan, Hulusi Akar, Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop da mitinge katılanlar arasındaydı.

Yürüyüş kapsamında 04.00 ile 12.00 saatleri arasında Eminönü-Sultanahmet, Sultanahmet-Eminönü tramvay hattı, Yenikapı-Eminönü ve Eminönü-Yenikapı yönü, Unkapanı Ragıp Gümüşpala Caddesi, Kennedy Caddesi Çatladıkapı Sosyal Tesisleri önünden sahil yolu, Tersane Caddesi ve Galata Köprüsü etrafındaki deniz ulaşımı trafiğe kapatıldı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir